Tue. Jul 16th, 2024

Több mint 10 milliárd lejjel növeli a kormány az IMM Invest Plus program pénzkeretét

Több mint 10 milliárd lejjel növeli pénteken a kormány az IMM Invest Plus program pénzkeretét – jelentette be a kabinet ülésének elején a miniszterelnök.

Nicolae Ciucă emlékeztetett arra, hogy a költségvetés kiigazításakor 91 milliárd lejre növelték a beruházásokra fordítható összeget. Emellett pénteken sürgősségi rendelettel több mint 10 milliárd lejjel emeli a kormány azt az összeget, amelyből az IMM Invest Plus programon keresztül garantálja a vállalkozások hitelfelvételét.

Adrian Câciu pénzügyminisztert közölte, hogy az intézkedésről egyeztettek a vállalkozói szférával. ‘Egyértelmű, hogy a gazdaságnak az év második felében is ösztönzésre van szüksége. Láthattuk, hogy mit jelent az, ha van bátorságunk pénzt juttatni a gazdaságba, az eredmények nem várattak magukra sokáig’ – magyarázta.

A kormányülés után Dan Cărbunaru kormányszóvivő elmondta, hogy az IMM Invest Plus program pénzkeretét 7,5 milliárd lejről 17,75 milliárd lejre növelték. Ennek köszönhetően a kedvezményezett vállalkozások száma a jelenlegi 10.704-ről 24.786-ra nő.