Sun. Oct 25th, 2020

Thököly Vajk – Padláda

A közelmúltban látott napvilágot Thököly Vajk szi­lágysági költő legújabb könyve, amelynek címe: Padláda. De hogy miről is szól e kötet és a jelenlegi helyzetben hogyan lehet hozzá jutni arról a szerző maga vall.

– Kedves barátaim! Örömmel tudatom, hogy a zilahi Caiete Silvane kiadó gondozásában, igényes kivitelezésben megjelent legújabb verseskötetem, amelynek a címe: Padláda. Hogy miről is szól e könyv? Rímekbe foglalva bebarangolom a Szilágyság gyönyörű hepehupáit, a Berettyó völgyének falvait, kicsit kitekingetve más messzi tájakra. Itt-ott feszegetem az emberi lélek rejtelmeiben lakozó hitet és gyarlóságot, titkait keresve, miközben imára dalra, nótára fakadok örömről-bánatról, gondolva múltunkra, jelenünkre, jövőnkre. Mintha csak egy padládán ülnénk egymással szemben és beszélgetnék az olvasóval.

A kötet 111 verset tartalmaz. Érdekessége, hogy e költeményekből eddig több mint harminc megzenésítésre vagy bemutatásra került neves előadóművészek, színművészek előadásában.

Mivel a legutóbbi könyvbemutatómon több mint kétszázan megtiszteltek jelenlétükkel közelből-távolból, és mivel a jelenlegi helyzet nem engedi meg, hogy egy izgalmas és színes nagyszabású bemutatót tartsak újból, ezért aki igényli és szeretne vásárolni a kötetből, az bátran szólítson meg, hívjon fel, írjon rám nyilvánosan vagy privátban. Most én tisztelem meg, személyesen viszem el Szilágy megyében és Bihar megyében bárhova a kötetet. (az egészségügyi előírásoknak megfelelően) De más megyékbe is eljuttatjuk. A kötet kiadói ára 25 lej.

Tel: 0740526620, email: thokolyvajk@gmail.com
Baráti üdvözlettel Vajk.

(U.I. Kisebb irodalmi esteket lehetőség szerint nemsokára tartok, ahol bemutatásra kerül e könyv. Ezekről a későbbiekben írok.)