Tue. Apr 23rd, 2024

Terelőút folytatása?

Rendkívüli tanácsülést hívott össze Ionel Ciunt polgármester március 12-e kedd délutánra. A legfontosabb napirendi pont szerint több mint 12 hektárnyi erdőt, pontosabban 123.690 négyzetméternyi területet kell törölni a város erdeinek leltárából. Erre azért van szükség, hogy kormányhatározattal az országos nyilvántartásból is törölni lehessen ezt a területet, és megkezdődhet a kivágás. Minderre az Országos Útkezelő Társaság kolozsvári igazgatóságának kérésére kerül sor, hogy megkezdhessék a társaság országos útfejlesztési tervében (masterplan) szereplő Zilahot elkerülő terelőút második szakaszának építését. A tervezetben összesen 23 kisebb parcella szerepel a megállapított nyomvonal mentén. A kivágott 1.915 köbméternyi faanyagot a tanácsi határozattal megállapított áron fogja értékesíteni a város.

A polgármester szerint hétfőn a Szállításügyi Minisztérium elfogadta a gazdasági és műszaki előtanulmányokat, a szükséges környezetvédelmi engedélyek is megérkeznek még ebben a hónapban.

A tervezési és kivitelezési közbeszerzési eljárások sikeres lebonyolítása esetén szeptemberben elkezdődhetnek a munkálatok.

A helyi napilapok szkeptikusabbak, hiszen mintegy tíz éve várunk a folytatásra, és nem történt semmi.
J.L.