Thu. May 30th, 2024

TeleSuli az új tanévben is

A kényszerhelyzet szülte sikertörténet folytatódik, a 2020-2021-es tanévben is lesz TeleSuli.

Az RMDSZ és a kisebbségi oktatásért felelős államtitkári kabinet kezdeményezésére a Román Közszolgálati Televízió jóvoltából szeptember 28-án indul a TeleSuli második évada, amelyet a TVR3, a Marosvásárhelyi TVR és a Kolozsvári TVR sugároz a magyar elemis és gimnazista diákok számára összesen heti 20 órában, minden hétköznap, napi négy 24 perces tévés lecke formájában.

A román nyelv és irodalomból való felzárkóztatásra mutatkozott a legnagyobb igény, ezért a II–VIII. osztályos diákoknak románórák lesznek, a végzős évfolyamnak pedig a másik két vizsgatantárgyból, magyar nyelv és irodalomból, valamint matematikából is készítenek majd adásokat, ezzel is segítve a felkészülésüket a nyolcadikosok záróvizsgájára. Az előkészítősök tematikus (integrált), az első osztályosok anyanyelvi és tematikus (integrált) műsorokat követhetnek figyelemmel.

A szeptember 21-én kezdődő felvételek ezúttal is a Román Közszolgálati Televízió marosvásárhelyi és kolozsvári regionális stúdióiban készülnek öt hetes váltásban. A TeleSuli szerkesztéséért és a zökkenőmentes forgatásokért Marosvásárhelyen Fekete Hajnal, Kolozsváron pedig Antal Áron felel.

A kisebbségi oktatásért felelős államtitkári kabinetet a TeleSuli megszervezésében és lebonyolításában az önkéntes pedagógusokból alakult munkacsoportok és a szakfelelősök mellett Illés Ildikó Maros megyei és Török Zoltán Kolozs megyei főtanfelügyelő-helyettesek segítik.

A TeleSuli pontos programját később közöljük.