Tue. Jul 16th, 2024

Szilágysági RMDSZ: a szilágysági magyar közösség megmutatta, hogy „él és élni akar”

„Talpon maradtunk! A szilágysági magyarság él és élni akar!” – összegzett a választási eredményekkel kapcsolatban Seres Dénes RMDSZ-es parlamenti képviselő. Szilágy megyében is történelmi eredményt ért el az RMDSZ a választási kiértékelőjük szerint. A 34 000 jogosult szavazóból több mint 25 000 szavazott az RMDSZ jelöltjeire. Az RMDSZ 13 polgármesteri tisztséget nyert el, két településen csak két, illetve négy szavazaton múlt a győzelem.

Csaknem 580 000-en szavaztak az RMDSZ európai parlamenti listájára. Ez egy történelmi eredmény, hiszen 20 éve nem kapott ilyen sok szavazatot a szövetség. Hasonló volt a helyzet Szilágy megyébe is, ahol ugyancsak történelmi eredményt ért el az RMDSZ – mondta el Jakab Adorján, a területi szervezetekért felelős ügyvezető alelnök a választás eredmények kiértékelőjén, amit a napokban tartottak.

Seres Dénes parlamenti képviselő, a szövetség Szilágy megyei szervezetének elnöke beszédében úgy fogalmazott: nagyon szépen szerepelt a megye, az elsők között van, és a szilágysági magyar lakosság több mint 73 százaléka hozzájárult az országos sikerhez. A 34 000 jogosult szavazóból több mint 25 000 szavazott az RMDSZ jelöltjeire. „Rég voltak ilyen szép eredményeink, ezért megköszönjük a Szilágy megyei magyarságnak, hogy megértette az üzenetet, és szavazatukkal támogatták jelöltjeinket. Úgy értékeljük, hogy az elmúlt négy évben önkormányzati vezetőink, képviselőink jól dolgoztak, mert fejlődő közösségeink vannak, és ezt a munkát folytatni szeretnénk. A szilágysági magyarok ismét bizalmat szavaztak, ezért továbbra is felelősséggel végezzük feladatunkat, és kiállunk a Szilágy megyei magyar emberek érdekei mellett” – nyilatkozta Seres Dénes.

További részleteket a https://maszol.ro/belfold/Szilagysagi-RMDSZ-a-szilagysagi-magyar-kozosseg-megmutatta-hogy-el-es-elni-akar oldalon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.