Wed. Jul 24th, 2024

Szilágysági fiatalokkal találkozott Hegedüs Csilla

A Szilágy megyei Krasznán gyűjtött támogatói aláírásokat az RMDSZ európai parlamenti választáson való indulásához Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke Bogya Miklós polgármester társaságában. Az aláírásgyűjtést követően részt vett a szilágysági fiatalok fórumán is, ahol felhívta a figyelmét arra, hogy a májusi választások után összeálló új európai törvényhozás feladata lesz az új városfejlesztési, infrastrukturális, vállalkozásfejlesztő, ifjúsági alapokat és más pénzeket összefogó költségvetés megszavazása, és a közösség érdeke, hogy megmaradjanak, növekedjenek az uniós támogatások.

 „Mi azt akarjuk, hogy közösségünk tovább fejlődjön Uniós forrásokból, és hogy Európa törvényben rendezze a kisebbségek ügyét. Azért kell jól szerepelnünk a május 26-ai választáson, hogy a Kárpát-medencei magyar közösségnek erős képviselete legyen az Európai Parlamentben. Ezért kérünk mindenkit, támogassa aláírásával az RMDSZ listáját!”hangsúlyozta Hegedüs Csilla.

Elmondta: az EP-képviseletnek át kell fogalmaznia az ifjúsági szervezetekkel való együttműködését. Közösen kidolgozott stratégiákra, gazdasági és szociálpolitikai támogatásokra van szükség, amelyek megteremtik az itthon maradás feltételeit a fiatalok számára, ezekért pedig lobbizni kell az uniós törvényhozásban.

„Az erdélyi magyarságnak széles látókörű, tervezni tudó, vállalkozó szellemű, merész fiatalokra van szüksége. Fiatalokra, akik az uniós támogatásokban nem a bürokráciát látják, hanem megoldásként tekintenek rá” – állapította meg az RMDSZ ügyvezető alelnöke. „A fiatalok kiszámítható jövőt szeretnének, fejlődési lehetőséget. A mi dolgunk megtenni mindent, hogy ez valóra váljon” –szögezte le Hegedüs. Elmondta, EP-képviselőként támogatná a külföldön tanulást, a cserediákprogramokat népszerűsítő kampányokat, biztosítaná a fiataloknak a gyakornokságot, a kutatási és a tapasztalatszerzési lehetőségeket. Azt reméli, hogy szerzett tapasztalatukkal a fiatalok hazatérnek, és itthon kamatoztatják a megszerzett tudást. Mandátuma alatt minden, számunkra fontos uniós biztost meg szándékszik hívni Erdélybe, hogy a fiatalok tudják elmondani a gondjaikat, és közösen tudjanak megoldást találni azokra.

A májusi választáson múlik, hogy a magyar képviseletnek lesz-e elegendő súlya ahhoz, hogy felléphessen az Erdély további fejlődését biztosító támogatások megtartásáért, valamint azért, hogy az Unió végre hajlandó legyen kiállni az őshonos kisebbségek jogainak védelmében, hogy elfogadják az egységes európai törvényt, és hogy hatékonyan fel lehessen lépni az egész Kárpát-medencei magyarság érdekeinek képviseletében – összegezte a politikus. „EP-képviselőként az erdélyi magyarokért, velük és értük fogok dolgozni. Partnereket fogok keresni, és gondoskodni fogok arról is, hogy az európai politikusok napirenden legyenek közösségünk gondjait illetően. Feladatot kérek, és kőkemény munkát ígérek: addig nem állok meg, míg el nem érjük céljainkat” –jelentette ki Hegedüs Csilla.

RMDSZ-tájékoztató