Wed. Jul 24th, 2024

Szilágynagyfalui gyermektábor

Élményekben gazdag hitépítő és közösségformáló gyermektábort szerveztünk június 20-26. között Szilágynagyfaluban. A Bánffy kastély udvarán minden nap 130-150 résztvevő sereglett össze, oktatók, szervezők és természetesen a lelkes gyermeksereg.

Hétfőtől csütörtökig minden délelőtt egy-egy bibliai történettel ismerkedtek meg a gyermekek, majd az ehhez kapcsolódó énekeket és aranymondásokat tanulták meg. Rövid szünet után kézimunka és sok-sok játék várt rájuk.

A délutáni programok között Tereptudás-játék, sport- és ügyességi versenyek szórakoztatták a gyermekeket. Hat csapatot alkottunk, amelyben minden korosztály képviseltette magát 7-12 éves korig. Az óvodásoknak külön játékokat szerveztünk, amelyekben ők is ügyeskedtek.

Csütörtök délután különleges születésnapra gyűltünk össze. Szilágynagyfalu legidősebb polgára Csiki Ágnes a 100. születésnapját is megérte. Arra gondoltunk, hogy a száz éves mamához menjünk el mi is legalább százan. Hát végül 147-en mentünk el, virágokkal, lufival, tortával és énekszóval. Mindenkinek felejthetetlen emlék marad ez a születésnap. Ezt követően pedig biciklitúrára indultunk kicsik és nagyok, megtöltve a falu utcáit boldog gyerekzsivajjal.

Pénteken kirándulni indultunk két busszal és családi autókkal. A 150 résztvevővel Jázon, a hűs patak partján és csodás erdő szélén táboroztunk le. A gyermeksereg ellepte a patakot és mindenki élvezettel játszadozott a barátaival. Aztán gyalogtúrára indultunk az erdőbe, ahol megcsodáltuk a meredek partot, a gyökerestől kidőlt fákat és a szép vízeséseket.

Vasárnap délután ünnepi istentiszteleten zártuk a gyermektábort, amelynek keretében bemutathattuk a szülőknek, nagyszülőknek és a gyülekezetnek mindazt, amit a hét folyamán tanultunk és készítettünk.

Hálásak vagyunk mindazoknak, akik segítséget nyújtottak nekünk a tanításban és a szervezésben. Köszönetet mondunk minden adományért és támogatásért. Köszönetet mondunk a Magyar Kormánynak és a Bethlen Gábor Alapnak a tábor megszervezéséhez nyújtott támogatásért.

Szőnyi Levente