Tue. Dec 6th, 2022

Szilágycsehben néptánctábor kezdődik szombaton

A szintén egyhetes néptánc altábor célja a nemzeti kultúra ápolása, az erdélyi és szilágysági népzene, néptánc, népdalok, népi mesterségek bemutatása, megszerettetése a fiatalokkal. A táborban erősödik a közösségi érzés a nagy földrajzi távolságok ellenére, a diákok bemutatják egymásnak hagyományaikat, ezért is van táboruknak hagyományőrző jellege, a résztvevők a néptánc-oktatóktól szakmai tanácsokat kapva jobb táncokat tudnak összeállítani, megismerve egymás népdalait, néptáncait.

Lehetőséget nyújt a hagyományok, népi mesterségek megismerésére, a népi játékok jelenléte a táborban lehetőséget ad ezek gyakorlására, valamint kölcsönösen megismerik Erdély kultúráját. A táborban a táncos kedvű fiatalok szilágysági táncokat tanulnak (külső és belső lábas) helyi zenészek közreműködésével, esténként táncház, tábortűz várja őket, megismerkednek a tövisháti népszokásokkal a helyi adatközlők segítségével, szilágysági népdalokat tanulnak, népi kézműves foglalkozásokon vesznek részt: bőrözés, korongozás, üvegfestés, bogozás, kosárfonás.

Táborozási lehetőségek: https://maszol.ro/eletmod/Szinjatszas-neptanc-bibliaismeret-kezmuvesseg-szeles-a-taborok-kinalata-Szilagy-megyeben-is?fbclid=IwAR2DBj1wfCcsV7ExqEK7LC55v2ycjwVrnXuqxpNULtp3V433sMlL1-NKo3Q