Tue. May 30th, 2023

Szilágy megyéből egy fiatal nyert támogatást – Geszti Lóránd, Szilágycseh

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 36 hátrányos körülmények között élő fiatalt segít a B és C kategóriájú hajtási engedély megszerzésében, a Jogosítvány a jövőhöz program hatodik kiírásában. A nyertes pályázatokat a 2020. november 26. és 2021. január 23. között beérkezett 340 pályázati kérelemből választották ki. A nyertesek névsorát Közösségért Alapítvány és a MOL Románia honlapján tették közzé.

A nyertes pályázatokat a hatodik kiírásra beküldött 340 támogatási kérelemből választották ki. 317 fiatal B/BE kategóriájú hajtási engedély megszerzésének költségtérítését igényelte, 21 fiatal a C és CE, egy személy fogyatékkal élők számára átalakított B kategóriás jogosítvány, egy pedig traktor jogosítvány költségeinek fedezésére pályázott, összesen több mint 657.000 lej értékben. A program támogatási alapja 75.000 lej.

„A Jogosítvány a jövőhöz azoknak a fiataloknak szól, akik szeretnék megszerezni a gépjárművezetői engedélyt, de nincsenek hozzá anyagi forrásaik. Olyan fiatalokat támogatunk, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a hajtási engedély, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak. A program eddigi hat kiírása során olyan fiatalokkal volt alkalmunk találkozni, akiknek megindító történetei életre szóló tanításként szolgálhatnak. Megtiszteltetés számunkra, hogy megismerhettük őket, és örvendünk, hogy mellettük lehetünk. Amint azt korábban is kihangsúlyoztuk, a MOL Románia a közösségek elkötelezett partnere. Az a szándékunk, hogy továbbra is számíthassanak ránk azok, akiknek szüksége van a segítségünkre, és örülünk, hogy évről évre növekedik a program iránt érdeklődők száma” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A kedvezményezett fiatalok 22 megyéből származnak – Argeș, Bákó, Bihar, Brăila, Brassó, Galac, Giurgiu, Gorj, Hargita, Hunyad, Iași, Ilfov, Kolozs, Konstanca, Máramaros, Prahova, Szatmár, Szeben, Szilágy, Teleorman, Temes, Vrancea – valamint Bukarestből. A nyertesek listája megtekinthető a www.molromania.ro és a www.kozossegert.ro honlapokon.