Sun. Jun 16th, 2024

Szilágy Megye Tanácsa aláírta a Szilágy Megyei Sürgősségi Kórház – sürgősségi részlegének (UPU SMURD) – finanszírozási szerződését

A 2014-2020-as Regionális Ope­ratív Program keretén belül Szi­lágy Megye Tanácsa aláírta a Szi­lágy Megyei Sürgősségi Kórház – sürgősségi részle­gé­nek (UPU SMURD) – finanszírozási szerződését, ami a részleg bővítését, felújítását és felszerelését illeti. A szerződés összértéke 11.433.417,45 lej, amelyből 6.625.779,79 lej nem visszatérítendő összeg.
Betartva az 1706/2007-es rendeletet, a megyei sürgősségi eseteket foga­dó szolgálat új orvosi műszerekkel lesz felszerelve és a következő funkciókkal bővül: traumatológiai ese­tekkel foglalkozó részleg; fogorvosi rendelő; kialakításra kerül egy komputer-tomográf részleg; külön részleg/vonal a felnőttek és a gyermekek számára; külön megfigyelő osztály a pediátriának; külön helység azon páciensek számára, akik túl vannak már az elsősegélynyújtáson; külön bejárat a mentőautóknak egész a sürgősségi osztályig; adminisztratív dolgokkal foglalkozó részlegek létrehozása; különböző új helységek, melyek fertőtlenítésre, raktározásra, javításokra, és tárolásra szükségesek.
Figyelembe véve a súlyos orvosi esetek gyakoriságát, a várakozási időt, a régi orvosi műszereket, úgy gondoljuk, hogy a sürgősségi osztály felújításával, kiterjesztésével, és fej­lesztésével, a Szilágy Megyei Kórház Sürgősségi Részlege (UPU SMURD) európai színvonalú, minőségi szolgáltatásokat tud nyújtani minden rászorulónak, és ugyanakkor lehetőséget ad a kórházi személyzetnek, hogy minőségi körülmények között dolgozhassanak. A projekt befejezésének időpontja/dátum: 2022.04.22. – ismertette Szilágyi Róbert István, a Szilágy Megyei Tanács alelnöke.