Sat. May 21st, 2022

Szerdától kérhetnek időpontot az AstraZeneca oltására a 4,5 ezrelék fölötti fertőzési rátájú települések lakói

Azokon a településeken, ahol a fertőzöttségi ráta meghaladja a 4,5 ezreléket, március 10-étől, szerdától azok a személyek is kérhetnek oltási időpontot, akik a koronavírus elleni oltási kampány harmadik szakaszában jogosultak a vakcinára – közölte a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV).

A CNCAV tájékoztatása szerint az AstraZeneca vakcinájával történő immunizálásra fenntartott 21 oltópont mellett további 38-at nyitnak a következő településeken: Gyulafehérvár, Brassó, Barcaszentpéter, Kolozsvár, Petrozsény, Zilah, Temesvár.

Ezeknél az oltópontoknál 3540 személy kérhet előjegyzést a március 15-e és 24-e közötti időszakra. Ha ezek a helyek elfogynak, a március 15-étől országos szinten bevezetendő várólistás rendszeren keresztül lehet majd regisztrálni az oltásra. Minden oltóponton naponta 60 személyt tudnak fogadni.

Giurgiun és Nagybányán a már meglévő oltópontokon fog zajlani az immunizálás.

Időpont kérhető személyesen vagy hozzátartozó, háziorvos vagy az önkormányzatok keretében működő szociális igazgatóságok segítségével az oltási platformon, vagy a 021.414.44.25-ös számon.

agerpres.ro