Sat. Jun 10th, 2023

Szerdától fogadják az igényléseket a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak juttatását fedező állami alapokra

Szerdától fogadják az igényléseket a kényszerszabadságra küldött alkalmazottak juttatását fedező állami alapokra – jelentette be kedden Violeta Alexandru munkaügyi miniszter

,,Az utolsó száz méteren vagyunk az előkészületekkel, hogy szerdától az érintettek tudják benyújtani a szükséges iratokat a kormányintézkedés révén igényelhető alapokra” – fogalmazott nyilatkozatában a tárcavezető.

A munkáltatóknak elektronikus úton kell elküldeniük a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökségekhez a kényszerszabadságra küldött alkalmazottaik jegyzékét, egy igénylést, illetve egy felelősségvállalási nyilatkozatot.

Azoknak, akiknek nem egyéni munkaszerződésük volt, hanem egyéni vállalkozókként dolgoztak vagy szerzői jogdíjakból származó jövedelmük volt, a megyei szociális és kifizetési ügynökségeknél kell jelentkezniük. Ugyanez érvényes a sportklubok nem egyéni munkaszerződéses alkalmazottaira is. Az ebbe a kategóriába tartozóknak is kérvényt és saját felelősségre írt nyilatkozatot kell benyújtaniuk, a sportkluboknak pedig csatolniuk kell azoknak a sportolóknak a listáját, akik számára igénylik a támogatást.

,,Egyik kategória esetében sincs szükség a sürgősségi helyzetet megállapító tanúsítványra. A kormány jelen helyzetben csökkenteni akar minden bürokratikus akadályt” – tette hozzá még Violeta Alexandru.

agerpres.ro