Tue. Apr 23rd, 2024

Szállításügyi miniszter: Többé nem jelentem be előre, mikor teszek látogatást az autópálya-építkezéseken

A romániai lakosságnak elfogyott a türelme az autópályákkal kapcsolatban, ezért a jövőben bejelentés nélküli látogatásokat fog tenni az építkezéseken, hogy valós képet kapjon a munkálatok menetéről – helyezte kilátásba szombaton Răzvan Cuc szállításügyi miniszter.
A szaktárca vezetője szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, eddig nem szankcionálták megfelelően azokat a cégeket, amelyek nem végeztek elfogadható munkát. Ezentúl azonban negatív tanúsítványt állítanak ki nevükre, és három évre megvonják tőlük a romániai megbízatások elvállalásának jogát, amennyiben nem tartják magukat vállalásaikhoz – mondta Cuc, hozzátéve, a jövőben nem fogja előzetesen bejelenteni, mikor melyik épülő sztrádát készül meglátogatni, csak a sajtót fogja értesíteni másfél-két órával a helyszínre érkezése előtt. Így majd reaális képet kap a munkavégzés valós menetéről, tette hozzá a miniszter.
Azt is kilátásba helyezte, hogy felbontja a sztrádaépítő vállalatokkal kötött szerződést, amennyiben azok megkapták a pénzt az államtól, mégsem fizették ki alvállalkozóikat.
Szombatonként pedig sajtótájékoztatókat fog tartani, Az infrastruktúra órája címszó alatt, ezek alkalmával az autópálya-építkezések állapotát elemzik majd ki. ,,Nagyon világosan az építővállalatok értésére akarom adni: vagy dolgoznak és tiszteletben tartják a szerződésben foglaltakat, vagy mehetnek haza. Nulla toleranciát fogok tanúsítani azokkal szemben, akik nem tartják magukat a szerződésben leszögezett ütemtervhez” – jelentette ki a szállításügyi miniszter.

agerpres.ro