Thu. Apr 18th, 2024

Cuc: a Szássebes – Torda autópálya 1-es szakasza kész lesz év végéig; a 2-es szakasszal fenntartásaim vannak

Ez év végéig készen lesz a Szászsebes és Torda közötti autópálya 1-es jelzésű szakasza, nyilatkozta Răzvan Cuc szállítási miniszter csütörtökön Gyulafehérváron. Hozzátette, a 2-es jelzésű rész építője hasonló ígéretet tett, azonban ő elégedetlen a vállalkozóval és a jövő héten megbeszélést fog vele folytatni a minisztériumban.
Cuc kifejtette, a 2. szakasz építője, a görög Aktor cég nem fizeti időben a román alvállalkozóit, pedig ő naprakészen megkapta a fizetséget.
,,Először a Szássebes – Torda sztráda 2. szakaszának az építkezési telepét látogattam meg (…) és megállapítottam, hogy – bár a fővállalkozó naprakészen megkapta a kifizetéseket – gondok vannak az alvállalkozók kifizetésével. Ez megengedhetetlen, és nem fogom tolerálni, hogy amikor a fővállalkozó megkapja a pénzt, nem fizeti ki a román alvállalkozókat” – fejtette ki a szállítási miniszter a sajtótájékoztatóján.
Hozzátette, a görög vállalkozót felrendelték a minisztériumba, hogy megvitassák a munkálatok ütemét, azt, hogy milyen gondokkal küzdenek, annak ellenére, hogy a tárca átutalta idejében a pénzalapokat.
,,A vállalkozó megígérte, hogy év végéig átadja a munkálatot, én azonban fenntartásokkal fogadom ezt” – magyarázta Cuc, leszögezve, amennyiben a 2-es szakasz építője áprilisig nem zárkózik fel a vállalt ütemtervhez, nem kizárt az sem, hogy felbontják vele a szerződést.

agerpres.ro