Thu. Apr 18th, 2024

Szállításügyi miniszter: A CNAIR-igazgató kissé hibásan becsülte meg az idén elkészülő autópálya-kilométerek számát

,,Kissé hibásan” mérte fel az idén átadásra kerülő autópálya-kilométerek számát Narcis Neaga, a közúti infrastruktúráért felelős társaság (CNAIR) vezérigazgatója, aki 180 kilométernyi sztráda építését irányozta elő 2019-re – vélekedett az Arad megyében látogatást tevő Răzvan Cuc szállításügyi miniszter.

A szaktárca vezetője azt mondta, csütörtökön szemlét tartott az épülő autópályáknál, és további ellenőrzéseket tervez a hétvégére és jövő hétre. Ezt követően személyesen is készít egy becslést arról, hány kilométernyi sztráda átadására lehet számítani ebben az évben. Ugyanakkor Narcis Neaga CNAIR-vezető tevékenységét is kiértékeli június végéig – tette hozzá Cuc.

A miniszter emlékeztetett, hogy erre az évre Neaga 180 kilométernyi autópálya építését ígérte.

,,Én támogattam és támogatom abban, hogy megvalósuljon ez a szám, de szemügyre véve azokat az építőtelepeket, ahol az általa beígért sztrádák épülnek, azt kellett megállapítanom, hogy kissé hibásan mérte fel, és hogy radikális intézkedéseket kell hoznunk a komolytalan építőkkel szemben” – mondta még a szállításügyi tárca vezetője.

agerpres.ro