Sat. Dec 2nd, 2023

STS: Nincs szükségük elektronikus aláírásra azoknak, akik online regisztrálnak majd a koronavírus elleni oltásra

Nincs szükségük elektronikus aláírásra azoknak a személyeknek, akik online regisztrálnak majd a koronavírus elleni oltásra – tájékoztatott kedden a feliratkozásra szolgáló platformot működtető Különleges Távközlési Szolgálat (STS).

Közleményében a STS leszögezi, azoknak a személyeknek, akik a kampány harmadik szakaszában kapják majd meg az oltást, nincs szükségük elektronikus aláírásra ahhoz, hogy online regisztrálhassanak. Mind a platformon való feliratkozás, mind az oltás ingyenes lesz a lakosság számára – nyomatékosítják.

Hozzáteszik, az elektronikus igazolásra csak az első és második csoportba tartozók esetében van szükség, őket ugyanis az intézmény regisztrálja, amelynek az alkalmazásában állnak, és az elektronikus igazolás tanúsítja, hogy a rendszerbe feltöltött dokumentumokat egy bizonyos állami vagy magánintézmény állította ki, amelynek jogában áll igényelni a vakcinát az oltási kampánynak ebben a szakaszában.

A STS emlékeztet, hogy az oltási stratégia értelmében a kampány első szakaszában csak az állami és magánintézmények alkalmazásában álló egészségügyi és szociális dolgozók kaphatják meg az oltást.

A lakosság tömeges oltására csak a harmadik szakaszban kerül sor. A polgárok jelenleg létrehozhatnak ugyan fiókot a platformon, előjegyzést azonban még nem tudnak kérni, erre csak az első két szakasz lezárulását követően lesz lehetőségük.

agerpres.ro