Tue. Jul 16th, 2024

Hétfőtől elérhető a platform, amelyen jelentkezni lehet a vakcina beadására

Üzembe helyezték a koronavírus elleni oltásra jelentkezők elektronikus platformját – közölte az oltási kampányt koordináló országos bizottság hétfőn.

A magukat beoltatni óhajtó személyek https://programare.vaccinare-covid.gov.ro címen iratkozhatnak fel. Az országos immunizációs stratégia értelmében hétfőtől az első szakaszban oltásra jogosult személyek regisztrálhatnak, vagyis az egészségügyi alkalmazottak és a szociális gondozók.

Ezt követően a második szakaszban oltásra jogosultak is jelentkezhetnek, vagyis a veszélyeztetett személyek, illetve azok, akik kulcsfontosságú ágazatokban dolgoznak. A harmadik szakaszban a lakosság minden további tagja jelentkezhet oltásra.

A feliratkozás megkönnyíti és gördülékenyebbé teszi az immunizáció lebonyolítását – írták a közleményben.

A feliratkozás lépései a következők: a https://programare.vaccinare-covid.gov.ro felületen létrehozunk egy saját fiókot az azonosítási adatok és telefonszám alapján. A fiók révén jut tudomásunkra az oltási központ, ahol be fognak oltani, és az első, valamint a második beoltás dátuma. A beütemezéskor a platform létrehoz egy dokumentumot, amely alapján a kijelölt időben jelentkezni lehet az oltási központban.

Az oltási központ szűrővizsgálati részlegén érvényesítik majd az előjegyzést a dokumentumon lévő QR-kód beolvasása vagy a személyazonossági igazolvány alapján.

korona.rmdsz.ro