Fri. Jul 12th, 2024

Sportpályát avattak Diósadon

A Szilágy megyei Diósad fiataljainak kérésére Dobrai Ferenc, Haraklány község polgármestere futballpályát épített és adott át a sportolni vágyó helybélieknek szombaton délután. Ennek kapcsán a településen Sportnapokat szerveztek Az egészség érték! Vigyázzunk rá! mottó alatt.

Péntek délután a kétnapos rendezvény az esős idő miatt a helyi kultúrotthonban kezdődött, ahol a gyermekeknek sportvetélkedőket, amatőr focimérkőzéseket tartottak.

Szombat délelőtt a vendégek fogadását követően hivatalosan, ünnepélyes keretek között avatták fel és adták át a helyi költségvetésből kialakított 40×20 méter nagyságú bekerített, éjszakai világítással ellátott pályát, amely mellett lábtenisz- és röplabdapálya is van.

Dobrai Ferenc polgármester elmondta, jövőre öltözőt és mellékhelyiséget alakítanak ki a pályák mellé, hogy a játékosoknak megfelelő körülményeket biztosítsanak. „Volt egy füves futballpályánk a dombtetőn, de rossz minőségű volt, a fiatalok panaszkodtak, hogy repedezik a terület, majd amikor a földeket visszaosztották a tulajdonosoknak, pálya nélkül maradtunk. Polgármesterként megígértem, hogy építünk egy pályát a faluban, ezt a tavalyi és az idei költségvetésből, 550 ezer lejből, sikerült megvalósítani” – mesélte a polgármester.

A sportpályaavatásról részletesen a https://maszol.ro/belfold/Sportpalyakat-avattak-a-Szilagy-megyei-faluban-ahol-a-fiuk-helyett-a-lanyok-rugjak-a-bort honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.