Tue. Jul 16th, 2024

Rock’ n’ Folk és irodalom Thököly Vajk módra

,,A közelmúltban Thököly Vajknál, a szilágysági költőnél, dalszövegírónál jártunk egy rövid riport erejéig, mivel január 1-én ő közölt egy hírt, hogy 2020-ban nyolc nagylemezen is megszólalnak gondolatai. Ez említésre méltó mindenképp, de inkább ő beszéljen ezekről a dolgokról:

– Hát igen… a 2020-as év, számomra is egy ajándék a dalszövegírói pályámon, de a költészetemben is, mivel az új kötetem, a negyedik, amelynek címe Padláda, ebben az évben lát napvilágot.

Emellett idén is több könyvbemutatóm is ígérkezik határon innen és túl. A Szilágyságtól kezdve egészen az anyaország több pontján találkozhatnak velem az érdeklődők.

Ezeken a bemutatókon zenész barátaimmal szoktam fellépni, akik már eddig is megénekelték gondolataim a Kárpát-medence színpadaitól kezdve egészen Los Angelesig. Ha pár szót mondhatok a megjelenésre váró lemezekről, akkor Fábián Zoltán barátommal kezdeném, aki a Hungarica zenekar dalnoka. Ő az, akivel a Szilágyságról is írtunk egy dalt és országszerte énekli, öregbítve a vén hepehupák nevét. Címe: Szülőföldemen. Idén jelenik meg az első önálló lemeze, amelyen tőlem is megszólal valami, ami az én tollamból íródott.

Második zenekar a Historica zenekar. 2015 után új lemezzel fognak előállni, amelyen több versem is felcsendül, még nem tudom pontosan hány. Három már kész van, de még lehetséges, hogy lesz több is. A zenekarnak a 2015-ben kiadott lemezén is rajta voltam, méghozzá a lemez címadó dalát írtam, amely az Olyan fa vagyok címet hordozta. Most is így lesz Ézsiás Péter barátom elmondása szerint, aki a zenekar dalnoka. Aki majd meghallgatja e lemezt, egy igényesen kidolgozott zenei élményre számítson. Nagy megtiszteltetés ért nemrég, amikor Budapesten velük bemutatkozhattam a telt házas jótékonysági akusztikus koncertjükön.”

A költő, dalszövegíró további munkáiról, terveiről az e heti Szilágyságban olvashatnak.