Sun. Jun 26th, 2022

Régi-új elnöke van a szilágysomlyói RMDSZ-nek

Folytatja elnöki mandátumát Papp Zsolt, az RMDSZ Szilágysomlyói Szervezetének elnöke, akit csütörtök délután egyhangúlag megszavaztak a tisztújító közgyűlésen. Beszámolójában elmondta, a megkezdett projektjeit folytatni fogja, és arra törekszik, hogy továbbra is minden helyi magyar ember képviselője legyen. Az elmúlt években több rendezvényt, majálist, szüreti bált rendezett, 2019-ben Családi adventet, amit a pandémia miatt nem folytathatott, de amit az idén ismét megtartanak. Mint mondta, a helyi RMDSZ jól szerepelt a választásokon, és amire még eddig nem volt példa, ezúttal két helyi magyar megyetanácsosa lett a városnak, ezen kívül megtartották a városgazda tisztséget, és három képviselőt juttattak be a helyi tanácsba. Az elmúlt időszakban támogatásukkal számtalan pályázatot nyert meg az önkormányzat, és a pandémia idején mindvégig a kórház fenntartásáért küzdöttek. A jövőre nézve nagy befektetésekre lehet számítani, bölcsőde és sportpálya épül a városban, elektromos töltőállomásokat helyeznek el, tömbházakat fognak felújítani. Nemrég megpályázták a Báthory István Általános Iskola korszerűsítését, ennek elbírálása folyamatban van – ismertette az elnök, majd megköszönte a helyiek hozzáállását a népszámláláshoz, hiszen eddig már 800 személynek nyújtottak segítséget a választási regisztrációban.

A gazdasági igazgaztó, Leopold István, beszámolója után, Fekete Szabó András egykori szenátor kiemelte, Szilágysomlyó nagy múltú történelmi város, sok műemlékkel, amit meg kell őrizni, ezért a jövőben hangsúlyt kellene fektetni ezen épületek felújítására, ismertető táblákkal kellene ellátni őket, beépíteni a turizmusba, hogy ne vesszenek feledésbe, mert a helyi magyarságnak itt múltja van, történelme, van mire büszke lenni.

A tisztújító gyűlésen résztvevő Seres Dénes parlamenti képviselő beszámolt a választási eredményekről, az aktuális programokról, törvénykezdeményezésekről, a parlamentben hozott döntésekről, és megjegyezte, az RMDSZ-nek fontos szerepe van a parlamentben, más pártok számítanak a szövetség vezetőinek szakmai véleményére, valamint a két éve tartó elzárkózás után rendezvényeket kell szervezni, hogy az emberek visszatérjen a járvány előtti élethez.