Tue. Jul 16th, 2024

Pályázati felhívás: szeptember végéig várják a hazai turizmust fellendítő cégek jelentkezését

Meghosszabbította a pályázatok benyújtásának határidejét az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma a 12 kulturális-turisztikai útvonal népszerűsítésére. Szeptember 30-ig várják olyan kreatív cégek jelentkezését, akik szeretnének hozzájárulni a romániai turizmus fellendítéséhez.

A Hívogató Románia. Az országjáró projekt az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) keretében valósul meg és mintegy 12 millió euróval segíti felújítani és népszerűsíteni épített örökségünket. Ekkora összeget még sosem költöttek Romániában erre a célra.

Itt a lehetőség, hogy megmutassuk, miért érdemes ellátogatni hozzánk. Gyönyörű kastélyaink, váraink, kúriáink, falvaink vannak, amelyekkel büszkélkedni tudunk, a hagyományos erdélyi konyha is különleges vonzerővel bír. Az a célunk, hogy értékeinket bemutassuk, megismertessük országgal-világgal, jó vendéglátói legyünk a hozzánk látogató turistáknak! Fontos az, hogy növeljük a turisztikai szolgáltatások színvonalát is, ezáltal pedig új munkahelyeket is létrehozunk” – nyilatkozott a projektről Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője.

 A projekt célja elérhetőbbé tenni a turisztikai célpontokat, népszerűsíteni és bővíteni a turisztikai kínálatot, kihasználni a természeti adottságot. Egyszóval olyan turisztikai élmények kialakítására törekszik a minisztérium, amelyek a hazai és külföldi turistákat is képesek idecsalogatni. A virtuális séták, kisfilmek, többnyelvű vezetett séták, fotók, virtuális valóság kreatív felhasználásával széles körben tudjuk népszerűsíteni turisztikai látnivalóinkat.

Az érdeklődők szeptember 30-ig tehetnek ajánlatot a közbeszerzési eljáráson.

Az ajánlatok feltöltése az elektronikus közbeszerzési rendszeren (SEAP) belül lehetséges. A kiírás SEAP száma: CN1046161/18.08.2022.