Wed. Oct 20th, 2021

Összművészeti fesztivál színesíti Zilah városát októberben

Kézműves foglalkozásokkal, népviseleti divatbemutatóval és humoristákkal várja Szilágyság első összművészeti fesztiválja az érdeklődőket október 8–10. között a Vigadóban (Transilvania) és a Városi Kultúrházban.

A Multicultural Art Festival (MAF) ízelítőt ad a hagyományos művészeti formákból: a képzőművészeti műhelymunkáktól kezdve a néprajzi és színházi bemutatókon át a rendezvény gasztronómiai és irodalmi utazásra hívja az érdeklődőket három napon keresztül. A MAF nyelvi és etnikai határokat túlszárnyalva egyaránt szól a román és magyar ajkú résztvevőkhöz. „Nekünk már egészen az elejétől kiemelten fontos volt, hogy tudjuk megszólítani mindkét közönséget. Ezért is választottunk a fesztiválnak hivatalosan angol, nyelvi szempontból mondhatni semleges nevet, hogy hangsúlyozzuk: ez a fesztivál románoknak és magyaroknak is egyaránt szól” – nyilatkozta Katona Ibolya, a MAF főszervezője. A hagyományos értékek megőrzése mellett a rendezvény a kor kulturális igényeit is figyelembe veszi: a néptánc és a kézműves foglalkozás mellett slam poetry, jazzelőadás és stand-up comedy is gazdagítja a programkínálatot. „Olyan színes palettán mozog a célközönségünk, mint maga a fesztivál: a gyermekektől egészen a szépkorúakig minden érdeklődő meg tudja majd találni a neki szóló programot” – tette hozzá a szervezőség nevében Katona.

A rendezvényen való részvétel jegyhez kötött, amelyeket majd a helyszínen lehet váltani. A napi jegy a felnőtteknek 29, a 12 éven aluliak számára 19, míg a fesztiválra szóló teljes bérlet 49 és 39 lej értékekben vásárolhatóak meg. A Szomszédnéni Produkciós Iroda előadására szintén helyszínen lehet jegyeket vásárolni felnőtteknek 29, a 12 éven aluliak számára 19 lej értékben.

Az összművészeti fesztivál október 8-án kezdődik a zilahi Vigadóban, majd a hétvége során ugyanitt, valamint a Városi kultúrházban is tartanak majd programokat. További információkat a MAF Facebook– és Instagram-oldalain, illetve a Facebook-eseménynél találnak az érdeklődők.