Fri. May 31st, 2024

Orban a tömegszállító cégek működési engedélyének bevonását helyezte kilátásba az óvintézkedések áthágása esetében

Ludovic Orban arra kérte kabinetjének illetékes tagjait, győződjenek meg róla, hogy az óvintézkedések betartásával történik a közszállítás, és rójanak ki büntetéseket azokra a vállalatokra, amelyek nem tartják be az egészségügyi szabályokat.

,,Kiemelten figyelni kell a tanulók szállítására. Kemény büntetéseket kell kiszabni ott, ahol nem tartják be a kormányhatározatba vagy általános szabályzatba foglalt rendelkezéseket. Nem fogadhatjuk el, hogy a tanulók biztonságos szállításáért felelős cégek arcátlanul áthágják az alapvető óvintézkedéseket. Vela úr, ebben az ügyben kíméletlen és maximális ellenőrzést várok el” – mondta a belügyminiszternek a kormányfő.

Orban azt is kilátásba helyezte, hogy bevonják a működési engedélyét azoknak a szállítási vállalatoknak, amelyek összezsúfolva, az óvintézkedések figyelmen kívül hagyásával, a szabályokat áthágó felnőttekkel egy légtérben szállítják a gyerekeket.

Kifejtette, a felmerések alapján a nagyvárosokban meglehetősen szabálykövetőek a tömegközlekedési eszközökön utazó polgárok, de ,,gondok vannak” a távolsági tömegközlekedésben, főleg a dolgozókat gyártelepekre szállító buszokon, ahol anyagi megfontolásból sokszor a megengedettnél több embert engednek fel egy járműre.

agerpres.ro