Sat. Dec 2nd, 2023

Orban: 2021-ben nem bocsátanak ki üdülési jegyeket

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke hétfőn közölte: a kormánykoalíció tanácskozott a költségvetésről, a költségek csökkentéséről, és a tervek szerint 2021-re nem bocsátanak ki üdülési jegyeket (voucher).

,,Érvényesek maradnak a korábban kibocsátott üdülési jegyek, amelyek 2021-ben felhasználhatók. (…) Új üdülési jegyeket nem bocsátanak ki, mert vannak voucherek, amelyek érvényesek maradnak 2021 folyamán” – mondta Orban.

A PNL elnöke szerint az egyetemistáknak járó kedvezményekről, valamint a közalkalmazottak pótlékairól még nem született döntés. Eltörlik viszont a prefektúráknak juttatott 30%-os pótlékot.

Orban úgy fogalmazott: olyan büdzsét igyekeznek kidolgozni, amely megfelel a hazai, illetve az európai szintű tárgyalásokon elfogadott, 7%-os hiánycélnak.

Az államháztartási konstrukciót ugyanakkor úgy akarják kidolgozni, hogy az európai alapok felhasználásának kedvezzen. A tervek szerint a beruházások 50%-át vissza nem térítendő európai alapokból kívánják fedezni – mondta még Ludovic Orban.

agerpres.ro