Tue. Jun 18th, 2024

November 17-én az RMDSZ selymesilosvai szervezete közgyűlést szervezett

Este hét órától kezdetét vette Selymes­ilosván is a HKT tisztújító közgyűlés is, amelyen szép számban vettek részt a helyiek is, továbbá jelen volt a képviselő úr, a község polgár­mestere és alpolgármestere és Berki Edith körzeti elnök is. Kovács Tibor alpolgármester megtartotta beszámolóját. Ő is elmondta, hogy a selymesilosvai HKT részt vett minden választási kampányban, aláírásgyűjtésben és kulturális programokban is.

A Helyi Képviselők Tanácsának tagságára 15 pályázat érkezett be, amelyet a jelenlévők egyöntetűen el is fogadtak, illetve 3 elektort és két pótelektort választottak. Az RMDSZ selymesilosvai szervezet elnöki tisztségére a megjelentek Kovács Tibornak szavaztak bizalmat, hogy a következő mandátum ideje alatt ő vezesse a helyi HKT-t.

Dombi Attila János polgármester gratulált az újonnan alakult HKT-nak és új elnöküknek, illetve eredményes munkát kívánt nekik. Ezt követően pedig beszámolt a folyamatban lévő és már befejezett munkálatokról. Selymes­ilosván is sikerült leaszfaltoz­ni minden utat, átadták a víz- és szenny­vízhálózatot, illetve megkezdték a kultúrotthon felújítását is. Hozzátette azt is, hogy azon vannak, hogy a helyieknek is biztosítsák a jóléthez szükséges feltételeket, viszont arra kéri a lakosságot, hogy legyenek türelemmel, hiszen mindezek­hez idő kell.

Berki Edith körzeti elnök min­denkinek sikeres és eredményes újabb négy évet kívánt, illetve megköszönte Seres Dénes képviselő úrnak, hogy ismét eleget tett a meghívásnak, megköszönte támogatását, és hogy a sarmaságiak mindig számíthatnak rá. Majd hozzátette, hogy minden újonnan alakult HKT első tanácsülésének fő napirendi pontja az alelnökök, titkárok és az etikai bizottság megválasztása lesz.