Sat. Dec 2nd, 2023

Novák Eduárd: A mi célunk, hogy minden sportág egyenlő esélyekkel induljon, és a teljesítmény alapján jutalmazzuk a sportolókat

Az Ifjúsági és Sportminisztérium tulajdonába került ma át a bukaresti Diadalív Stadion. „Fontos pillanat ez a román sport számára, és bízom abban, hogy idővel a stadion a romániai sport szimbólumává is válik” – nyilatkozta az RMDSZ-es miniszter az átvételi szerződés aláírását követően.

A stadiont érintő nagyberuházásnak köszönhetően olyan sportkomplexumot alakítottak itt ki – edzőtermekkel, szállodákkal – amely nemcsak a romániai rögbi számára nyújt fejlődési lehetőséget, hanem helyet adhat számos egyéb sportnak és sportolónak is, hogy megfelelő körülmények között tudjanak felkészülni a soron következő versenyekre. „Bízunk abban, hogy hatékonyan kihasználva, okosan beépítve mindezt Románia sportstratégiájába, a stadion egy fontos mozgatórugója tud lenni a hazai sportéletnek” – tette hozzá Novák.

A minisztérium célja, hogy „a Diadalív Stadion a romániai sport egyik otthonává váljon, és alkalomadtán a nagyközönségnek is teret biztosítson, ezúton is bátorítva a gyerekeket, fiatalokat, hogy beépítsék mindennapjaikba a mozgást és a sportot, hogy ez életük szerves részévé váljon.” A Diadalív Stadion több mint nyolcezer férőhelyes, akadálymentesített, az edzőtermek mellett pedig konferenciatermet, sajtószobát, sportorvosi központot, múzeumot, szállodát is kialakítottak.

Az RMDSZ-es miniszter rövid és középtávú célkitűzéseit is ismertette, prioritásai közé tartozik a sportlétesítmények akadálymentesítése, a sportklubok átnevezése a sportéletet meghatározó személyiségek neveire, a minisztériumhoz tartozó intézmények digitalizációja, az edzők képzési módszertanának reformja és egy olyan bizottság létrehozása, amely felügyeli és biztosítja azt, hogy a sportszövetségek megfelelően működjenek.

rmdsz.ro