Tue. Jun 18th, 2024

Naponta fertőtlenítenek Zilahon

Amíg tart a szükségállapot, Zilahon naponta fertőtlenítik a nyilvános tereket, illemhelyeket, parkokat és a játszótereket – nyilatkozta Fazakas Miklós alpolgármester. A Coral Impex és a Citadin vállalat, amely a zöldövezetek karbantar­­tásával és az utak javításával foglalkozik ezáltal akarja helyi szinten megakadályozni, illetve megelőzni a járvány megjelenését, terjedését.

A hét elején a Citadin alkalmazottai a nagy parkokban, a központi és a fenyvesi parkban, a játszótereken, az illemhelyeken fertőtlenítettek, majd a városháza-sportcsarnok közötti szakaszon lévő járdákat, buszmegállókat tisztították. A hét közepétől folytatták a fertőtlenítést a márványtéren, a buszpályaudvaron, a lakónegyedekben, a piacok, az oktatási intézmények és a középületek környékén.

A vállalat nemrég négy porlasztót vásárolt, ezzel végzik majd a tisztítást. A napokban olyan erős koncentrációjú szert vettek, amelyből 300 000 litert lehet előállítani, ezáltal minden utcát, járdát, zsúfolt közterületet, buszmegállót és parkot fertőtleníthetnek.

Eddig a vállalat olyan biocid terméket használt, amely az általános biocid termékek kategóriájába tartozik, baktériumölő, gombaölő és virucid hatású, a közeljövőben azonban az utcák fertőtlenítéséhez nátrium-hipoklorit és klór alapanyagú német mosóport fognak használni – mondta az alpolgármester.

K.M.