Tue. Jul 16th, 2024

Nagy érdeklődés övezte az idei szilágysági YouthFestet

Két év kihagyás után, a hétvégén ismét megtelt fiatalokkal a szilágysomlyói Broszkó strand területe: három napig tartott Szilágy megye magyar könnyűzenei, ifjúsági fesztiválja, a YouthFest, mely közel kétezer érdeklődőt vonzott.

Nemcsak a Szilágyságból és a szomszédos megyékből, hanem a határon túlról is érkeztek fesztiválozók a SzIT (Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács) által rendezett eseményre. Katona Ibolya főszervező, a SzIT elnöke elmondta: nagy érdeklődés övezte az idei fesztivált, amely a sok színes programmal várta a fiatalokat.

A neves fellépőkön kívül a fesztiválozók nagy érdeklődéssel fogadták a politikusok előadásait is, akik az ifjúságot érintő témákban tartottak ismertetőket. Vincze Lóránt európai parlamenti képviselő, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója elnöke az EP-s és a FUEN-es munkájáról, a fiataloknak szóló lehetőségekről, Boncidai Csaba Szilágyperecsen polgármestere a közintézmények működéséről, az önkormányzati adminisztrációk rejtelmeiről beszélt az érdeklődőknek.

A hétvégén fellépett ByeAlex és a Sleep, DJ Balu, Ciggi, The Harmonies, DJ ZLT, Loady, Blade, Loady, KKevin, T Danny, Pixa, akik a jó hangulatról, szórakozásról, a hajnalig tartó buliról gondoskodtak. A koncertek mellett különböző sporttevékenységeken vehettek részt az érdeklődők, volt vászontarisznya-festés, ügyességi vetélkedők, szépség- és erőverseny, táncmaraton, filmvetítés, társasjátékok és még sok érdekes program.

A fesztiválról részletesen a https://maszol.ro/belfold/Nagy-erdeklodes-ovezte-az-idei-szilagysagi-YouthFestet oldalon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.