Wed. Oct 21st, 2020

Mutatjuk, ki és hogyan igényelhet mozgóurnát

A mozgóurnát beteg vagy mozgásképtelen szavazók igényelhetik írott kérelem alapján. Ehhez az alábbi feltételeknek kell eleget tenni:
  • Az igénylést ahhoz a szavazóhelyiséghez (secția de votare) kell benyújtani, ahova tartozik a lakás, ahol a mozgásképtelen/beteg szavazó tartózkodik, azzal a feltétellel, hogy állandó vagy ideiglenes lakhelye azon a településen legyen ahol a szavazóhelyiség is található.
  • Az igénylést 2020. szeptember 26-án (szombaton) 18.00-20.00 óra között lehet leadni. (lehet kézzel írott vagy gépelt)
  • Az írott kéréshez mellékelni kell a betegséget vagy mozgásképtelenséget igazoló orvosi dokumentumok másolatát.

Az igénylést az orvosi dokumentum másolatával együtt bárki leadhatja az igénylő helyett!

Az írott kérésnek tartalmaznia kell az igénylő teljes hivatalos nevét, személyi számát (CNP), állandó vagy ideiglenes (flotant) lakhely címét, személyi igazolvány adatait (seria și număr buletin), a keltezést (kérelem dátumát) és az igénylő saját kézzel írott aláírását.

Kórházban vagy idősek otthonában levő mozgásképtelen személyek is igényelhetik a mozgóurnát, amennyiben állandó vagy ideiglenes lakhelyük az adott településen található.

Ha a kórházban vagy idősek otthonában több mint 200 személy igényli a mozgóurnát, akkor az igényléseket az intézmény vezetősége teszi le 26-án (szombaton) 18.00-20.00 óra között ahhoz a szavazóhelyiséghez, amelyet kijelölt az adott település választókerületi irodája.

Az alábbiakban megtalálható két kérésminta. Ezt kell kitölteni, ha házhoz vagy lakáshoz kérik a mozgóurnát, ezt pedig akkor, ha kórházba vagy idősek otthonába kérik.

rmdsz.ro