Sun. Jun 16th, 2024

Mosoly a mosolyért

,,Idén tavasszal, 2019. április 16-án, iskolánk, a Szilágyperecseni 1. számú Általános Iskola abban a kiváltságban részesült, hogy a Mosoly a mosolyért elnevezésű me­gyei szintű projekt keretén be­lül vendégül láthatta a zsoboki Bethesda Gyermekotthon és Szór­ványközpont gimnazistáit, illetve az őket elkísérő pedagógusokat.
Vendégeinknek Filip Gyöngyi Ana igazgatónő bemutatta a perecseni iskolát, majd ezt kö­ve­tően kipróbálhatták sport­csar­nokunkat is, megmérkőzve a helyi diákok egy csapatával. Ezután a VIII.B osztály vendégei lehettek, akik egy gyönyörű erdőszéli telken várták őket közös bográcsozással, szabadtéri játékokkal, és nagyon nagy szeretettel.

Reméljük, hogy sikerült nem csupán mosolyt csalni a vendég gyerekek arcára, hanem ha csak néhány óra erejéig is, azt érezhették közöttünk, hogy ők fontosak, őket szeretjük, elfogadjuk, s talán ennek a szeretetnek az ereje elég lesz a következő lépés megtételére. Talán még azokat is elsegíti „fától fáig”, akiknek nélkülözniük kell a szülői szeretetet, lévén árvák vagy félárvák.”

A projektről részletesebben az e heti Szilágyságban olvashatnak.