Tue. Apr 23rd, 2024

XVI. Szilágyság-kutatás napja

Hadad, Bogdánd

Az EME Zilah és Vidéke fiókszervezete, a Szilágy Megyei Művelődési és Művészeti Központ, az RMDSZ Szilágy Megyei és hadadi szervezete, a hadadi Református Egyházközség, a bogdándi Sipos László Tájház és Múzeum, a bogdándi Pro Senectute Alapítvány szeretettel meghívja Önt a XVI. Szilágyság-kutatás napra.

A rendezvény programja:

2019. május 1. HADAD

16.00-19.00

Tudományos előadások a Degenfeld-kastély nagytermében ,,Emlékezzünk a régiekről – a Wesselényiek”

A Petri Mór díjak átadása

Szeretetvendégeskedés és szabad beszélgetés

 

2019. május 11. BOGDÁND

10.00-13.00

Tudományos előadások a Sipos László Múzeumban (Tájházban) ,,Emlékezzünk a 100 éve született Dr. Kós Károly néprajztudósra, a szilágysági fazekasság kutatójára”

Petri Mór díjak átadása

Szeretetvendégeskedés a Pro Senecture alapítványnál

 

Támogatók:

Communitas Alapítvány, Info Graph Kft. Zilah, Kemsilvanum borászat (Kémer), Bogdán Bogyó István (Doba), Birta Szabó János Tamás (Kémer), Csóka László (Zilah), Katona Csaba (Zilah), Kovács Kuruc János Szabolcs (Szatmárnémeti), Májer Elemér (Szilágynagyfalu), Seres Dénes (Zilah), Szilágysámsoni Öregfiúk focicsapta, Torkos Pál és Piroska (Szilágynagyfalu), Kaszta András (Hadad), Végh Sándor (Zilah)

 

Szervező(k): EME Zilah és Vidéke fiókszervezete, a Szilágy Megyei Művelődési és Művészeti Központ, az RMDSZ Szilágy Megyei és hadadi szervezete, a hadadi Református Egyházközség, a bogdándi Sipos László Tájház és Múzeum, a bogdándi Pro Senectute Alapítvány
Kapcsolattartó(k): Bajusz István
Helyszín(ek): Hadad, Bogdánd