Sun. Oct 25th, 2020

,,Mint ahogy eddig is, minden helyzetben feltaláljuk magunkat, és megoldjuk a problémáinkat”

Izgalmas évkezdés volt. De mintha elvettek volna valamit tőlünk, hiányérzetünk volt. Hiányzott a mozgás szabadsága, a találkozások a szülőkkel, a szünetek. Minden, ami az első iskolai naphoz kötődhet. A gyerekek nagyon igyekeztek fegyelmezettek lenni, betartani minden előírást, hisz régóta várták a viszontlátást. A pedagógusok elégedettek voltak, de hosszú távon biztos lesznek próbatételek számunkra fizikailag, szellemileg egyaránt.

Felújított iskolában tanulunk, tavaly került átadásra a korszerűsített iskola, idén ősszel csak általános karbantartási munkálatok folytak.
Az önkormányzattól nagyon sok támogatást kaptunk, év elején jelentős összeget, amit az informatika terem felszerelésére fordítottunk. Minden óvintézkedést megtettünk azért, hogy a 101 tanuló az iskolában és 26 gyerek az óvodában biztonságban tanulhasson. A maszkokat és fertőtlenítőszereket az önkormányzat biztosította, szerintem legkevesebb 3 hónapra elegendő felszerelésünk van.

Faluvégi Ferenc polgármester úrral múlt héten minden termet megnéztünk, és indulásnak mindent rendben találtunk. Szerencsések vagyunk, hogy ebben a nehéz időszakban anya­gilag támogatnak, és odafigyelnek gyerekeink védelmére, hisz az egész közösség érdeke, hogy az iskolában biztonságban legyünk, ami minket kötelez, azt megtesszük.

Az online oktatásra való felkészülés nem kevésbé fontos feladatunk. A múlt tanév második fele mindannyiunkat próbára tett, sem szakmailag, sem technikailag nem voltunk felkészülve. Az önkormányzat ebben is nagy segítséget nyújt. Minden gyerek és pedagógus táblagépet vagy laptopot kap. Nem tudhatjuk, mit hoz a holnap, de bízom benne, mint ahogy eddig is, minden hely­zetben feltaláljuk magunkat, és megoldjuk a problémáinkat.

Nagy segítségre van szükségünk a szülők részéről is. Nagyon fontos, hogy már otthonról is felvilágosítva érkezzenek a gyerekek, és lelkileg támogatva, hogy nem kell félelemben lennünk, csak vigyáznunk kell egymásra.

Mindenkinek, aki érintett az iskolai életben, kívánok eredményes tanévet, egymásra figyelést, tiszteletet egymás munkája felé, kitartást, bizalmat szülők, tanárok, gyerekek részéről és Isten gondviselését.

Szabó Adél

iskolaigazgató