Tue. Mar 5th, 2024

Mesék szárnyán Varsolcon

,,XXI. alkalommal került megrendezésre a Mesék szárnyán megyei mesevetélkedő, melynek idén is a varsolci iskola adott otthont 2020. február 1-én….

A népszerű verseny megyei fordulóján, a megyei verseny szer­vezője, aki egyben a varsolci iskola igazgatónője, Dénes Irén köszöntötte a III. és IV. osztályos diákokból álló csapatokat. 15 csa­pat érkezett a megyei megmérettetésre, Szilágy megye szinte min­den szegletéből. A vetélkedő változatos feladványai izgalmassá tették a szombat délelőttöt, tanítóknak, diákoknak egyaránt. A feladatokat Nagyváradon állították össze, melyeknek megoldására csak néhány perc állt rendelkezésre. Összesen 10 feladvánnyal kellett a gyerekeknek megbirkózniuk, melyek között voltak színezők, rejtvények, betűhálók, s keresztkérdések. A zsűri, a csapatokat elkísérő tanítókból tevődött össze. Míg ők munkálkodtak, a gyerekek, Gizi tanító néni irányításával, érdekes játékokat tanulhattak….

Díjazottak:
I. díj – Profik csapata – felkészítő tanító: Dari Erika (Sarmaság)
II. díj – Ráró csapat – felkészítő tanító: Nagy Ágnes (Szilágybagos)
III. díj – Baglyok csapata – felkészítő tanító: Víg-Szabó Andrea (Szilágyperecsen)
IV. díj – Turul csapat – felkészítő tanító: Nagy Ágnes (Szilágybagos)
Varsolci Iskola Különdíja – Tűz csapat – felkészítő tanító Sólyom Tünde (Lompért)

A verseny végeztével Dénes András alpolgármester is gratulált a felkészült csapatoknak, a felkészítő tanítóknak, akiknek nem kevés erőfeszítésbe kerül egy csapat összekovácsolása, működtetése.

Az első díjasok, akik minden próbát sikeresen kiálltak, a Sarmasági Ipari Líceum IV. A. osztályos tanulói, kitörő örömmel fo­gadták helyezésüket, név szerint Erdei Kristóf, Kocsis Feri Benjámin, Kocsis Pataki Áron és Dakó Máté. Ők fogják képviselni Szilágy megyét a Mesék szárnyán mesevetélkedő országos döntőjén, Nagyváradon. Sok sikert fiúk az országos szakaszon!

A Szilágy megyei mesevetélkedő főszervezőjeként, Dénes Irénke az iskola igazgatónője, megköszönte a Szilágy Megyei Kulturális és Művészeti Központnak a közreműködést, Kis Sándor szülőnek és Dénes András alpolgármesternek a rendezvény támogatását.”

Bartus Ibolya

A mesevetélkedőről az e heti Szilágyságban olvashatnak.