Mon. Oct 2nd, 2023

Megvan az idei költségvetés: még soha nem terveztek ennyi befektetést Szilágycsehben

Megszavazták Szilágycseh idei költségvetését, a város ebben az évben 25,4 millió lejből gazdálkodik, amiből fejlesztésre közel 10,5 millió lejt különítettek el.

A tervek szerint a legfontosabb a víz- és szennyvízhálózat bővítése és cseréje a városban, illetve a Szilágycsehhez tartozó településeken: Mutoson, Völcsökön, Szilágynádasdon és Oláhhorvátban. A szennyvízhálózat kiépítése közel 21 millió lejbe, a vízművekhez (Compania de apă Someş) való csatlakozás megközelítőleg 23 millió lejbe kerül.

Bálint Ervin polgármester a Maszolnak elmondta, a munkálatok után felújítják a Bartók Béla, Petőfi Sándor, Dózsa György, Március 8. utcát, a feltört részt kijavítják és 5-6 centiméteres aszfaltréteget terítenek le a Someşului, a Naményi és a December 1. utcában, míg a Crişan, valamint a Vár utca helyreállítása is tervben van. A George Coşbuc utca projektje elkészült, várják a kivitelezőt, hogy az idén itt is elkezdhessék a munkálatokat.

„A 21. században elfogadhatatlan az infrastruktúra hiánya, ezért ennek kialakítása prioritásnak kell lennie számunkra” – emelte ki a polgármester hozzátéve, hogy idén felújítják a mutosi művelődési házat, parkolót építenek ki az Andrei Mureşanu Általános Iskola környékén és megerősítik az itt lévő támfalat.

„Most készítjük a bankkal szemben lévő, évek óta nem használt napközi átépítésének tervét, ide bölcsődét szeretnénk kialakítani úgy, hogy mind a külső, mind a belső részt teljesen modernizáljuk. A Gyulaffy László és az Andrei Mureşanu általános iskola, valamint az öregotthon külső hőszigetelését, a mozi épületének a felújítását is tervezzük, ez utóbbira 250 ezer lejt különítettünk el. Teljesen átalakul a Gheorge Pop de Băseşti utca, parkolókat és járdát építünk, padokat helyezünk el, modern megvilágítást szerelünk fel a banktól a Crişan utcáig terjedő részen, már elkészült a látványterv és a projekt, a kivitelezésre 160 ezer lejt fordítunk” – mondta Bálint Ervin.

A szilágycsehi fejlesztésekről részletesen a https://maszol.ro/belfold/Megvan-az-idei-koltsegvetes-meg-soha-nem-terveztek-ennyi-befektetest-Szilagycsehben honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.