Fri. May 31st, 2024

Megjelent a Hivatalos Közlönyben a veszélyhelyzetet elrendelő kormányhatározat

Megjelent a Hivatalos Közlönyben a kormány 2020/55-ös határozata, amely május 18-ától kezdődően 30 napra veszélyhelyzetet rendel el az ország egész területére.

A határozat értelmében a nyilvános zárt helyeken, üzletekben, tömegközlekedési eszközökön és a munkahelyen kötelező a védőmaszk viselése.

Tilos ebben az időszakban tüntetések, demonstrációk, koncertek és más, nagyobb tömegeket vonzó szabadtéri rendezvények, továbbá a zárt térben tartott kulturális, művészeti, vallási, sport- és szórakoztató tevékenységek szervezése.

Nem megengedettek a szabadtéri sport- és szabadidős tevékenységek sem, leszámítva a legtöbb három személy részvételével zajlókat, például kerékpározás, természetjárás, futás, kajakozás, hegymászás, vadászat, halászat.

Zárt helyeken legtöbb nyolc személy részvételével és a fizikai távolság betartásával lehet privát rendezvényeket szervezni.

Településen belül tiltott a három személynél nagyobb csoportokban való közlekedés, ha nem egyazon család tagjairól van szó.

A lakhely szerinti település elhagyása csak a határozatban megszabott okból történhet, az erre vonatkozó felelősségvállalási nyilatkozat kitöltésével.

agerpres.ro