Tue. Apr 23rd, 2024

Március 1-től csapadék várható

Az ország egyes régióiban a 15 Celsius-fokot is elérhetik a nappali hőmérsékleti értékek a következő két hétben, március elsejétől viszont esőzések várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 25.-március 10. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Bánságban és a Körösök vidékén március elsejéig felmelegedés várható: 5 fokról 12-13 fokra nőnek a nappali, mínusz 5 – mínusz 7 fokról plusz 2-4 fokra a hajnali hőértékek. Március 2-án egy-két napra hűvösebb légáramlat és enyhe csapadék érkezik a térségbe, de utána ismét emelkedni fog a hőmérséklet, és a maximum értékek akár a 15 fokot is elérhetik.

Erdélyben február utolsó napjaiban szintén felmelegedésre számíthatunk: míg február 26-án még csak 3 fok lesz nappal és helyenként mínusz 11 fokos hideg is lehet hajnalban, addig március első napján már 9-10 Celsius-fokot is mutathatnak a hőmérők napközben, és a minimum hőérték is fokozatosan emelkedni fog. Március 2-án Erdélyben is hűvösebb lesz, de március 5-ére ismét felmelegszik az idő, nappal akár 13 fok is lehet. Esőzésre március elsejétől kell számítani.

hegyvidéken az előrejelzés első hetén napközben mínusz 2 és plusz 3, éjjel és a hajnali órákban mínusz 7 és mínusz 3 közötti hőértékek várhatók. A második héten felmelegedés következik be, 2-5 fokos maximum és mínusz 5, mínusz 1 fokos minimum értékekkel. Február 26-27-én, illetve március 1-3-án enyhe csapadék valószínű, főleg havazás formájában.

www.agerpres.ro