Mon. Oct 2nd, 2023

Magas színvonalú brit iskolákba hirdet kétéves ösztöndíjat egy alapítvány tizedikes diákok számára

Tizedik osztályosok számára hirdet versenyvizsgát két évre szóló, angliai ösztöndíjakra a Ţine de Noi egyesület a Headmasters’ and Headmistress’ Conference-szel közösen.

A Ţine de Noi egyesület szerdán arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget, hogy a program keretében a diákoknak lehetőségük van arra, hogy két éven keresztül egy olyan kiváló minőségű brit iskolában tanuljanak, mint az Epsom College, a Dullwich College, a Bedford Modern School, a Hampton School.

Az ösztöndíjnak köszönhetően az elmúlt években több mint 130 romániai tanuló tanult egy vagy két évet brit iskolákban, majd nagy-britanniai egyetemeken tanultak tovább.

Az ösztöndíjra december 11-éig lehet pályázni.

Az ösztöndíjak túlnyomó többsége a tandíj, a szállás és az étkezés teljes költségét fedezi, átlagosan 35.000 és 42.000 angol font közötti értékben. Ezeken kívül vannak részösztöndíjak is, amelyek a költségek 50-70%-át fedezik, a család bruttó jövedelme alapján.

A pályázó diáknak 25 lejes vissza nem térítendő illetéket kell befizetniük. A nyertes tanulóknak, akik elmennek Nagy-Britanniába tanulni, 1250 angol fonttal kell hozzájárulniuk a program adminisztrációs költségeihez.

Az ösztöndíj elnyeréséhez a következő feltételeknek kell megfelelni: a tanuló tizedik osztályba járjon; ne legyen valamely nagy-britanniai iskolának a tanulója; a szülők 2021-es évi nettó jövedelme ne haladja túl a 30.000 angol fontnak megfelelő összeget lejben; 2022. szeptember elsején a tanuló kora 16 és 17 év 6 hónap közötti kell hogy legyen. A pályázó születési dátumának a 2005 március 1. és 2006 szeptember 1. közötti idősávban kell lennie.

Azok a pályázók, akiknek a szülei 2021-ben 30 ezer angol fontnál nagyobb összeget keresnek (lejben kifejezve), részleges ösztöndíjra pályázhatnak.

Az ösztöndíjról a következő webes felületen lehet többet megtudni: https://tinedenoi.ro/burse-academice/.