Tue. Apr 23rd, 2024

Mága Zoltán hegedűművész örömmuzsikált Erdélyben

Erdély hat városában koncertezett az RMDSZ Nőszervezetének meghívására Mága Zoltán hegedűművész. A Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett, Prima Primissima díjas magyar zenész 100 templomi ökumenikus jótékonysági missziója ismét megmutatta, hogy közösségünknek fontos az összefogás és a segítségnyújtás. A turné során több mint 5 000 ember adományából gyűlt össze az a 102 000 lejt meghaladó támogatás, amellyel közösségünk fontos ügyeinek megoldását segítettük elő. 

A beérkezett adományokból a helyi nőszervezetek javaslatára a közösségünk számára fontos ügyeket támogatunk. Az a tény, hogy Mága Zoltán ezt a partnerséget felajánlotta az RMDSZ Nőszervezetének, bizonyítja, hogy az anyaország és Erdély, Székelyföld és Partium össze tud fogni nemes célok érdekében. Erős közösség vagyunk, amely bebizonyította, hogy tud és akar segíteni” – nyilatkozta Biró Rozália elnökasszony.

A 100 templomi ökumenikus jótékonysági koncertsorozat első állomása a Szatmárnémeti Láncos templom volt. Az 1100 résztvevő adománya a Szatmárnémeti Sürgősségi Kórház Intervencionális Kardiológiai Labor működtetéséhez szükséges eszközök beszerzését és a templom felújítását segíti.

Nagyváradon az Olaszi református templomban több mint 1000 embert hallgathatta a hegedűművész és kamarazenekara muzsikáját. A befolyt összeget a református és katolikus egyházak szociális szolgáltatást végző alapítványainak, a Partiumi Magyar Nyugdíjas Egyesületnek és Duma Claudia, az Ady Endre Elméleti Líceum 11. osztályos diákjának külföldön elvégzendő műtéti beavatkozására ajánlottuk fel.

A kolozsvári Alsóvárosi Református templomban adott koncert során a közönség adományaival az Aksza Utcagyerek Missziós Ház és a Providenţa – Gondviselés – Fürsorge Egyesület értelmileg akadályozott felnőttekkel foglalkozó központ fenntartásához járulhattunk hozzá.

A zilahi Belvárosi református templomban közel 1200-an voltak kíváncsiak a hegedűművész muzsikájára. A koncert során gyűlt pénzösszeget a Szilágy megyében élő rosszindulatú daganattal küzdő gyerekek megsegítésére ajánlottuk fel.

A 100 templomi jótékonysági koncert dévai, Páduai Szent Ferenc Római Katolikus Templom állomásán a közel 500 résztvevő adományát a Szent Ferenc Alapítványnak adományoztuk.

Marosvásárhelyen a Szent Kozma és Damján, Tudor negyedi katolikus Plébánia adott otthont az örömmuzsikának. Az itt gyűjtött összeget a Havadtői Gyermekotthon fenntartására adományoztuk.