Tue. Jun 15th, 2021

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kara szervezte meg már XIII. alkalommal a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét. A Silvania Főgimnáziumot a Cryptoláz nevű három fős csapata képviselte, melynek mindhárom tagja  XI.B osztályos, matematika-informatika szakos diák: Kis-Juhász István, Szabó Kincső és Bántó Koppány.

A verseny célja a közgazdász szakma rejtélyeibe betekintést nyújtani a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. A verseny három fordulóból állt, a csapatok február 24-ig jelentkezhettek. Az első fordulóban egy lakásfelújítási és lakberendezési szokásokkal kapcsolatos kérdőívet kellett a csapatoknak minél több személyhez eljuttatni, ami egy piackutatási adatgyűjtő tevékenység volt.

A második fordulóba 12 erdélyi város 18 iskolájának 56 csapata jutott tovább. Az első forduló piackutatásának eredményei alapján felmértük a romániai bútorpiac jelenlegi állását, majd ezt egy három oldalas jelentésben összefoglaltuk.

A harmadik forduló, egyben a döntő 2021. április 24-én, szombaton került megrendezésre. Sajnos nem találkozhattunk a döntős csapatokkal szemtől-szembe, hiszen a versenyt a járvánuügyi helyzetre való tekintettel online térben szervezték meg. A döntőbe a 20 legjobban teljesítő csapat jutott be, és a feladat egy esettanulmány sikeres kidolgozásából állt, melyet prezentálni kellet. Délután kezdetét vette az eredményhirdetés, ahol megtudtuk, hogy dicséretben, felvételi pluszpontokban és 750 lejes pénzjutalomban is részesülünk.

A csapat számára tartalmasan, eseménydúsan teltek a vakáció hetei, napjai, hiszen volt munkánk bőven, betekintést nyerhettünk a piackutatás területére, és egy esettanulmány megoldásainak kihívásaival is szembesültünk. Ez a verseny hatalmas örömet jelentett nekünk, sikerült elérnünk valamit saját erőnkből, ami érdekes, szórakoztató és egyben tanulságos is volt. Ez a verseny lehetőséget adott kitörni a megszokottból és érezni azt, hogy érdemes dolgozni, Köszönünk szépen mindent, és reméljük jövőre is részt vehetünk ezen a versenyen.

Cryptoláz