Tue. May 28th, 2024

Külügyi tárca: Az USA megtiltotta a beutazást azoknak, akik az utóbbi 14 napban a schengeni övezet államaiban tartózkodtak

A külügyminisztérium azt javasolja az Amerikai Egyesült Államokba az elkövetkező időszakban utazni szándékozó román állampolgároknak, hogy ellenőrizzék le a légitársaságoknál az utazási körülményeket és kövessék figyelemmel az amerikai hatóságok beutazásról szóló hivatalos bejelentéseit.

A külügyi tárca azt követően hívja fel erre a figyelmet, hogy az amerikai hatóságok úgy döntöttek, megtiltják a beutazását azoknak a személyeknek, akik potenciálisan terjeszhetik a COVID-19 vírust.

,,Az amerikai hatóságok úgy döntöttek, hogy 2020. március 13-án 23 óra 59 perctől (washingtoni idő szerint) kezdődően tilos belépni az USA területére azoknak a személyeknek, akik az elmúlt 14 napban a schengeni övezet valamely országában tartózkodtak. Az érintett országok a következők: Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Izland, Olaszország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Málta, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Portugália, Szlovákia, Szlovénia, Spanyolország, Svédország és Svájc. Kivételt képeznek a beutazási tilalom alól az USA állampolgárai, illetve az itt letelepedési engedéllyel rendelkezők, valamint az amerikai állampolgárok közeli családtagjai. Azok a személyek is kivételt képeznek, akik március 13-án, washingtoni idő szerint 23 óra 59 percig felszálltak valamely, az USA-ba tartó repülőjáratra” – tájékoztatott csütörtökön a külügyminisztérium.

agerpres.ro