Tue. Jul 16th, 2024

Külön e-mail címet hozott létre a TAROM a hétfői járattörlések miatt járó kártérítések igénylésére

Külön e-mail címet hozott létre a TAROM légitársaság a hétfői járattörlések miatt esedékes kártérítések igénylésére.

A TAROM hétfőn tíz bel- és külföldi járatát törölte ‘a repülőszemélyzet tagjainak ideiglenes elérhetetlensége’ miatt.

A légitársaság keddi közleménye szerint az ügyfélszolgálat állandó kapcsolatban áll az utasokkal, hogy részletes tájékoztatást nyújtson a járatok átütemezéséről, a jegyek árának visszatérítéséről vagy más rendelkezésre álló lehetőségekről. A kártérítés megkönnyítéséért létrehoztak egy e-mail címet (despagubire8iulie@tarom.ro), erre küldhetik az utasok az igénylést és a szükséges dokumentumokat – hangsúlyozták. A kártérítés igénylésekor az utasoknak meg kell adniuk a teljes nevüket, a járatszámot és a foglalás kódját, illetve csatolniuk kell a repülőjegy másolatát. A légitársaság megtéríti emellett a repülőtérről a szálláshelyre, illetve a szálláshelyről a repülőtérre való szállítással, az elszállásolással és az étkezéssel járó többletköltségeket is, ha az utas igazolni tudja ezeket.

A kártérítés elektronikus utalvány formájában is igényelhető, ez esetben az összeget a TAROM járataira szóló jegyek vásárlására lehet felhasználni az utalvány kiállításától számított egy éven belül. Azoknak, akik pénzben kérik a kártérítést, a banki adataikat kell megadniuk – ismertette az eljárást a vállalat.

További tájékoztatás a (004) 021 9978-as, a (004) 0800500 131-es (zöldszám) és a (004) 0371 529 000-s telefonszámon, illetve a contact@tarom.ro vagy a rezervari@tarom.ro e-mail címen igényelhető.

A vonatkozó uniós rendelet (261/2004/EK) értelmében a kártérítés mértéke 250 euró az 1500 kilométeres vagy ennél rövidebb repülőútra, 400 euró minden 1500 kilométernél hosszabb EU-n belüli repülőútra és minden egyéb, 1500 és 3500 kilométer közötti repülőútra, illetve 600 euró a több mint 3500 kilométeres repülőutakra – emlékeztetett a téma kapcsán kiadott közleményében az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC).