Sat. Jun 10th, 2023

Közleményt adott ki a Magyargoroszlói Református Egyházközség

Kedves gyülekezeti tagok! – kérem szépen tessék figyelmesen elolvasni!

A kialakult helyzetre való tekintettel felhívjuk egyházunk tagjainak a figyelmét az illetékes állami hatóságok kötelező rendelkezéseinek és ajánlott óvintézkedéseinek betartására. A járvány időszakában igyekezzünk mindnyájan felelősségteljesen megnyilvánulni az alábbiak szempontjából is:

– betegen vagy fertőzöttgyanús egészségügyi állapotban ne vegyünk részt a vasárnapi istentiszteleteken, az alkalmi szertartásokon és más csoportos összejöveteleken;

– az istentiszteletek és szertartások keretében, akárcsak más személyes találkozások alkalmával mellőzzük a hagyományos kézfogást;

– a betegekhez, a fertőzöttgyanús embertársainkhoz és hozzátartozóikhoz viszonyuljunk együttérzéssel és könyörületesen;

– a külföldről hazatértek iránt és az idegenekkel szemben viseltessünk megértéssel és ne tekintsük őket feltétlen veszélyforrásnak.

– az istentiszteleteken történő részvétel tekintetében kötelezően be kell tartani a résztvevők 100 fő alatti összlétszámára vonatkozó állami hatósági rendeletet;

– a gyülekezeti alkalmakat, tervezett ünnepségeket és tevékenységeket (műsorok, vasárnapi iskolai, családlátogatás, bibliórák, kóruspróbák, kátéórák, ifjúsági alkalmak) bizonyos értelemben átmenetileg felfüggeszthetők.

– a vasárnapi istentisztelet nem fog elmaradni, viszont tartjuk magunkat a hatóságok által kiadott rendelethez, a maximum 100 személlyel való részvételt. Különben otthonainkból is követhető facebook-os oldalunkon az istentisztelet.

Ami a legfontosabb: ŐRIZZÉK MEG NYUGALMUKAT, imádkozzunk egymásért, a gyógyulásért, a szenvedőkért, figyeljünk fokozatosan egymásra, különösen idős testvéreinkre!
Isten áldása legyen gyülekezetünkön, és őrizzen meg bennünket !

Tisztelettel és szeretettel,
Kis Bálint lelkipásztor