Fri. Mar 24th, 2023

Közel 36 millió eurós támogatást kaphatnak az innovatív technológiai projektek

Innovatív technológiai projektek támogatását jelentette be az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma. Az 1.2.1-es pályázati kiírás pályázati útmutatóját magába foglaló rendeletet csütörtökön tette közzé a Kompetitivitás Operatív Program Irányító Hatósága.

„Ezzel a programmal támogatni szeretnénk a kutatási eredmények gyakorlatba ültetését, valamint a cégek és a kutatóintézetek közti munkakapcsolatok erősítését. Csak így van esélyünk arra, hogy a felfedezések, a kutatások eredményeit mindannyian élvezni tudjuk, és jobb, zöldebb, emberibb környezetben éljünk” – mondta Hegedüs Csilla, az Európai Beruházások és Projektek Minisztériumának államtitkára.


A program főtengelye: kutatásfejlesztés, technológiai fejlesztés és innováció (CDI) a gazdasági versenyképesség támogatására és vállalkozások fejlesztésére.
Támogatásban részesülnek: kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató (72-es CAEN kóddal rendelkező) vállalkozások. A program célja, hogy ezek a cégek új termékeket kezdjenek el gyártani, vagy lényegesen változtassák, jobbá tegyék a létező termékskálájukat.


A pályázati felhívásra megállapított keretösszeg 35 993 816,41 euró.
A projekthez nyújtott vissza nem térítendő pénzügyi támogatás maximális összege 3 000 000 euró. A projektek kifutási határideje 2023. december 30.

Bővebb részletek.