Thu. Jan 20th, 2022

Korszerű orvosi eszközök, új parkoló: jelentős beruházások a zilahi kórházban

Az utolsó simításokat végzik a Zilahi Megyei Sürgősségi Kórház új, emeletes parkolójánál, napok kérdése és az egészségügyi intézmény alkalmazottai, valamint a betegek hozzátartozói használatba vehetik.

Az alsó szinten a munkálatok nagy része elkészült, itt 84 jármű számára lesz parkolási lehetőség, a második szinttel – ahol mozgáskorlátozottak és gyermekes anyukák számára is alakítanak ki helyeket – összesen 154 férőhelyessé válik a parkoló. Bár a területrendezéssel még várni kell, a parkoló átadása hamarosan megtörténik. A projekt összértéke több mint 8,5 millió lej, amely a parkoló melletti zöldövezet kialakítását is magában foglalja.

Szilágyi Róbert, a Szilágy Megyei Tanács alelnöke a Maszolnak elmondta, mivel a megyei kórház körüli parkolók számának bővítésére folyamatosan szükség van, kilátásba helyeztek egy újabb emeletes parkoló megépítését a jelenlegi mentőállomás mögött, a régi hőközpont helyén. …

Az elmúlt években a Zilahi Megyei Sürgősségi Kórház épületében nagyléptékű beruházásokat végeztek. Az utóbbi négy évben összesen 45 millió lejben részesültek az országos költségvetésből, ebből csak idén 7 millió lejben. Ezt az összeget felújításokra, bővítésre és modern orvosi műszerek vásárlására fordították.

Angiográffal és új készülékekkel gazdagodik a kórház

A novemberi soros tanácsgyűlésen 5 millió lejt hagytak jóvá egy angiográf műszer beszerzésére, amelyet az infarktusos műtétek során használnak. Ilyen eszköz jelen pillanatban legközelebb csak Kolozsváron van. „Mivel egy hatalmas berendezésről van szó, amelynek a megyei kórház jelenlegi területén nem találnánk helyet, szükség lesz egy új emelet létrehozására is a járóbetegrészleg (poliklinika) fölé. Az Angio-központ kivitelezéséről szóló szerződést aláírtuk, így a munkálatok jövő év elején elkezdődhetnek” – ismertette Szilágyi Róbert.

A beruházásokról részletesen a https://maszol.ro/belfold/Korszeru-orvosi-eszkozok-uj-parkolo-jelentos-beruhazasok-a-zilahi-korhazban honlapon és a Szilágyság hetilapban olvashatnak.