Sun. Oct 1st, 2023

Kivitelezők hiánya akadályozza a Szilágy megyei kórház gyors korszerűsítését

Prioritásként kezelte az elmúlt években Szilágy Megye Tanácsa a szilágysági egészségügy helyzetét, nagy hangsúlyt fektetett a kórházak korszerűsítésére, bővítésére, hogy az intézmények megfeleljenek a 21. század elvárásainak, és minél magasabb szintű szolgáltatásokat nyújtsanak a betegeknek. Ebben nagy része volt az RMDSZ-nek is, hiszen az országos költségvetésből az utóbbi hat évben több mint 45 millió lejt irányítottak a zilahi megyei kórház felújítására és eszközbeszerzésre. A helyzetet nehezíti, hogy több beruházásra nem találnak kivitelezőt, van olyan tender, amit már harmadszor kell meghirdetniük, és abban bíznak, talán most jelentkezik egy vállalkozó, hogy elvégezze a munkát. 

Év végéig elkészül a sürgősségi és a járóbetegrendelő

Szilágyi Róbert István, a Szilágy megyei tanács RMDSZ-es alelnöke elmondta, folyamatban van a sürgősségi osztály bővítése, eszközökkel való ellátása, ami összességében 18 millió lejes beruházás. Ebből hatmillió lejt az Európai Unió biztosít, a különbözetet kölcsönből és saját forrásból fedezik. „Az előírás szerint év végére befejezik a munkálatokat, ezt követően kijelenthetjük: a megyei sürgősségi részleg befogadóképessége – a lakossághoz mérten – nemcsak a térség, hanem talán országos szinten is a legnagyobb lesz, új, modern orvosi műszerekkel”, magyarázta az alelnök.-

A kórház felújításáról részletesen a Szilágyság hetilapban és a https://maszol.ro/belfold/Kivitelezok-hianya-akadalyozza-a-Szilagy-megyei-korhaz-gyors-korszerusiteset honlapon olvashatnak.