Mon. Oct 2nd, 2023

Kezdődik a Szülőföldön magyarul támogatások kifizetése

Az OTP Bank Románia március 4-én fokozatosan elkezdi a Szülőföldön magyarul program részeként nyújtott támogatások kifizetését. Azok az igénylők, akik megkapják a pozitív elbírálásról szóló értesítőt, a levélben megadott dátumtól kezdődően vehetik fel a fejenkénti 302 lej oktatási-nevelési vagy hallgatói támogatást.

Az OTP Bank fiókba csak akkor szükséges bemenni, ha új igénylőről van szó, vagy a levélben a személyes adatok frissítésére, illetve új szerződés aláírására vonatkozó felhívás szerepel. Ellenkező esetben a támogatás gyorsan, egyszerűen és ingyenesen felvehető bármelyik romániai bankautomatából. Az OTP Bank ATM-eknél mindenkor díjmentes a készpénzfelvétel, míg más romániai bankok automatáinál havi két alkalommal lehet ingyenesen összeget felvenni.

A 2020-2021-es tanévre szóló támogatás kifizetésének ütemezése a következő 7 hétben történik. Az igénylők az RMPSZ (Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége) által küldött levélből értesülhetnek arról, hogy az ő esetükben pontosan milyen dátumon várható a támogatás jóváírása.

Az OTP Bank munkatársai arra kérik a kedvezményezetteket, hogy csak akkor látogassanak el személyesen a bankfiókokba, ha erre külön felszólítást kaptak az értesítő levélben, vagy másképp nem áll módjukban átvenni a támogatást. A levélben, amelyből kiderül, hogy pontosan mikor utalják át az igénylőknek a támogatást, a bankszámlával kapcsolatos kérések is lehetnek. Amennyiben alá kell írni a szerződést és átvenni az OTP bankkártyát, vagy újranyitni a zárolt számlát, akkor az ügyfeleknek be kell fáradniuk a legközelebbi OTP Bank fiókba. Ha frissíteni kell a személyes adatokat, akkor ezt meg lehet tenni online vagy személyesen bármelyik OTP Bank fiókban.Kérünk mindenkit, hogy figyelmesen olvassa el az értesítő levelet. Amennyiben bármilyen kérdés merül fel az igénylésekkel kapcsolatosan, kérjük, forduljanak irodánkhoz a 0266-244450 telefonszámon, vagy weboldalunkon keresztül. A bankszámlaszámmal, bankkártyával kapcsolatos kérdésekre az OTP Bank munkatársai tudnak válaszolni.

Az idén 134205 támogatási igénylés érkezett be az RMPSZ-hez a Szülőföldön magyarul program keretében, ebből 129229 oktatási-nevelési, 4325 pedig hallgatói támogatásra. Az igénylések közül 954 dosszié hiánypótlásra szorult, kiegészítésük lezárult.