Tue. May 28th, 2024

Két zsoboki fiatal részesül támogatásban a gépjárművezetői engedély megszerzéséhez

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 41 hátrányos helyzetű fiatalnak segít a hajtási engedély megszerzésében. Az előző kiíráshoz viszonyítva 24%-kal emelkedett a pályázó fiatalok száma, most 263 pályázati kérelem érkezett. A nyertesek névsora megtalálható A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia honlapján.

Szilágy megyéből sikeresen pályázott Gál Norbert és Szalai Szilvia Krisztina Zsobokról.

A program keretében nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok nyerhetnek támogatást, akiknek munkavállaláskor feltétel vagy előny a gépjárművezetői engedély, illetve hasznos eszköz lehet a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében.

„A MOL Románia a közösségek életében való szerepvállalására révén konkrét lehetőségeket igyekszik biztosítani, kiváló példa erre a Jogosítvány a jövőhöz program: kifizetjük a sofőriskolát azoknak a hátrányos helyzetű fiataloknak, akik esélyesebbé szeretnének válni a munkaerőpiacon zajló versenyben. Örvendetes számunkra a program iránt tanúsított növekvő érdeklődés, ami arra késztet, hogy továbbra is segítsük azokat a fiatalokat, akik törekszenek a hátrányos helyzetükből eredő akadályok leküzdésére és egy jobb jövő megteremtésére”– nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A pályázók többsége (248) a B/BE kategóriájú hajtási engedély megszerzésének költségtérítését igényelte, 12 fiatal a C/CE, kettő a D, egy pedig traktor jogosítvány költségeinek fedezésére pályázott. A kiírásnak megfelelő pályázatok elbírálása során telefonos interjú készült a pályázó fiatalokkal vagy az őket ajánló személyekkel, illetve azon intézmények képviselőivel, akik támogatták a pályázót. Tekintettel a sok azonos szintű pályázatra, a nyertesek kiválasztásakor a zsűri figyelembe vette az iskolázottságot és a tanulmányi eredményeket, a különleges családi helyzeteket (pl. családon belüli bántalmazás), a sofőriskola árajánlatát, illetve azokat a benyújtott dokumentumokat, amelyek a kiírás szerint előnyt jelentenek.

A kedvezményezett fiatalok Arad, Argeș, Bákó, Bihar, Botoșani, Brassó, Dâmbovița, Fehér, Galac, Hargita, Iași, Kolozs, Kovászna, Krassó-Szörény, Maros, Neamț, Prahova, Szatmár, Szeben, Szilágy, Szucsáva, Temes, Vâlcea, Vrancea megyéből, illetve a fővárosból vannak. A nyertesek listája megtekinthető a www.molromania.ro és a www.kozossegert.ro honlapokon.

„Az elkövetkezőkben szerződést kötünk a kedvezményezettekkel, és folyósítjuk részükre a járulékos kiadások, illetve a sofőriskola költségeinek ellenértékét. A kedvezményezettektől azt kérjük, hogy tanulmányaikat fejezzék be a nyár végéig és ősszel jelentkezzenek vizsgára. A program következő kiírását november végén hirdetjük meg. Ismét jelentkezhetnek azok a fiatalok, akik most nem részesültek támogatásban, de ugyanakkor azok is, akik sikeresen vizsgáztak, és más kategóriára is szeretnék megszerezni a hajtási engedélyt.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.