Wed. Jul 24th, 2024

Kerékpárosok figyelmében!

A zilahi városi rendőrség bűnügyi nyomozói augusztus 19-én azonosítottak egy fiatalt, akit azzal gyanúsítanak, hogy hét kerékpárt lopott el a városból.

Idén július 27. és augusztus 13. között hét zilahi lakos kerékpárlopásról tett bejelentést a rendőrségen, miszerint lakóházuk lépcsőházából eltűnt a biciklijük.

A rendőrségi nyomozást követően kiderült, hogy a kerékpárokat egy 14 éves helyi fiú lopta el, az okozott kár összege 5 870 lej.

A kerékpárokat visszaszerezték és átadták a károsultaknak, a rendőrség súlyos lopás bűntette miatt folytatja a nyomozást.

A Szilágy megyei rendőrség felhívja a kerékpártulajdonosok figyelmét, hogy a tömbházak lépcsőházaiból történő kerékpárlopások megelőzése érdekében tartsák be a következőket:

– sokan azt gondolják, hogy csak a drága modelleket lopják el, de ez nem igaz. A tolvajok kiszámíthatatlanok, a legkopottabb modellt is ellophatják, eladásra, selejtezésre vagy csak ideiglenes használatra. Nem számít, milyen kerékpárral rendelkezik a tulajdonos, tegye meg a megfelelő óvintézkedést a lopás megelőzésére;

– még nappal se hagyják kerékpárjukat rögzítetlenül a tömbház lépcsőjénél. A tolvajok gyakran kihasználják a kínálkozó lehetőséget, ezért a kerékpárt minden esetben rögzíteni kell.

– legyen fényképe és irata a kerékpárról, jegyezze fel az azonosító adatokat, rendelkezzen a lehető legtöbb részlettel a tulajdonában lévő kerékpárról – az olyan adatok, mint a sorozat, a modell és a gyártó (általában a váz alján található), valamint az esetleges apró átalakítások, nagyban hozzájárulnak az ellopott tárgyak azonosításához. Egy sajnálatos lopás esetén ezek a feljegyzések sokat segítenek, hogy a rendőrség könnyebben megtalálja az ellopott kerékpárt.