Sat. May 21st, 2022

Karácsonyi bál Szilágycsehben

A Szilágycsehi Ifjúsági Tanács 2021. december 25-én immár tizedik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi bált. Idén jubiláló bált 11 évvel ezelőtt a Szilágycsehi Ifjúsági Tanács lelkes csapat megálmodta, mely töretlen sikerrel szárnyal évről évre.

Házigazdaként Moni Sándor köszöntötte az egybegyűlteket és a meghívottakat.

Mint szinte mindenben a karácsonyi bál megszervezésébe is beleszólt a pandémia. Kisebb létszámmal, de sikeresen lefolyt a rendezvény, ahol 160 fő volt jelen a szilágycsehi Amfora vendéglőben.

A Karácsony az adományozás ideje.

A helyi RMDSZ szervezete, a Nőszervezet és az Ifjúsági Tanács idén is egy olyan ötletnek tett eleget, miszerint minden 80-ik évét betöltő személyt egy kis ajándékcsomaggal lepjen meg.

Adni jó, jónak lenni jó, így az Ifjúsági Tanács sem rugaszkodik el attól, hogy ahol tud, segítsen. Sokunknak ismerősen cseng ez a név, hogy Lara. Rengetegszer láthattuk az interneten, közösségi felületeken, különböző csoportokban ezt a nevet. Igen, van egy nagyon aranyos 6 éves kislány, akit Larának hívnak. Tavaly sajnos egy nagyon veszélyes betegséggel diagnosztizálták: leukémia. A remény a felépülésére jók. Kitartó, életvidám kislányról beszélünk. A teljes felépülés nagyon hosszú folyamatot vesz igénybe és elég költséges is. Másfél millió dollárra lenne szükség. Persze ezt az óriási összeget önerőből szinte lehetetlen összegyűjteni. Így nagyszabású mozgósítások történtek Erdély szerte és Magyarországon is annak érdekében, hogy mihamarabb összegyűljön ez az összeg. Így arra gondoltunk, hogy mi is beszállhatunk ebbe a gyűjtésbe.

Egy doboz került kihelyezésre, ahova fogadtuk az önzetlen támogatásokat. Illetve a tombolából befolyó összeg egy jelentős részét felajánljuk Lara gyógyulására. Így közel 3000 lejt sikerült összegyűjteni, amit átadtunk Lara mamájának.

Ezúton is szeretnénk kifejezni ezen szervezeteknek és a bál résztvevőinek a mérhetetlen köszönetünket, tiszteletünket és nagyrabecsülésünket ezért a nemes gesztusért, hogy adományaikkal támogatják ezen gyermeket és időseket.      

A bál estjén a szórakozás, a jókedv jellemezte a népes csapatot. Mindehhez hozzájárult Dj Aty lemezlovas.

Számos tombolanyeremény lelt gazdára, melyekért köszönet illeti támogatóinkat: Szilágycseh város polgármesteri hivatala, a szilágycsehi RMDSZ, Varga Krisztián, Moni Lóránd, Sirius függönybolt, Horváth Zoltán, Kulcsár Conf, Angar, Ely cukrászda, Szabó Márk, Tysina ajándéküzlet, Éden virágbolt, LarOn ruhásüzlet, Titisan Prod Com KFT és köszönet mindazoknak, akik részt vettek a rendezvényen.

Kívánjuk, hogy az újév hozzon mindenkinek örömet, egészséget és békességet!

Moni Sándor