Tue. Mar 5th, 2024

Jótékonysági koncert Zilahon

Tegnap délután Mága Zoltán és a Budapesti Primarius Kamarazenekar 100 templomi jótékonysági koncertsorozata Zilahra érkezett, és a Zilahi Református Belvárosi Templomban tartott felejthetetlen előadást, amelyen több száz zenekedvelő, és segíteni szándékozó ember vett részt. A koncert egyik rendezője az RMDSZ Nőszervezete volt.
Marina Ida Magdolna, a Szilágy megyei Nőszervezet elnöke elmondta, hogy Mága Zoltán művész úr már második alkalommal tart Zilahon jótékonysági koncertet, a tavaly a teljes bevételt a Down-szindrómás gyerekek kezelésére ajánlották fel, az idén öt Szilágy megyei magyar rákos gyerekek gyógyulására fordítják a felajánlásokat. A gyerekek közt van egy 1 éves, egy 2,5 éves, egy 4 éves, egy 15 és egy 16 éves. ,,Ez a csodálatos este a jóságról, a segítőkészségről szólt, s azt kívánom, hogy ezek a gyerekek gyógyuljanak meg, a jó Isten segítse őket, adjon nekik erőt, hogy vinni tudják sorsukat és keresztjüket.” – mondta Marina Ida Magdolna.
Az est folyamán összegyűlt bevételt 24.750 lejt és 150 eurót az öt gyereknek egyenlő arányban osztották el.
A jelenlévők sem távoztak üres kézzel, Mága Zoltán művész úr mindenki számára egy-egy CD-t ajándékozott a magyar kormány jóvoltából, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy a közelgő választásnak nagy a tétje, és a magyarság képviseletét májusban ismét biztosítani kell az Európai Parlamentben.